Annelies Van Driessche

Voedingsdeskundige

Sinds 2012 ben ik diëtiste, voedingsdeskundige, diabeteseducator, kinderdiëtiste en zelfs communicatiewetenschapper en leerkracht. Een aantal titels die voor mij eigenlijk allemaal één belangrijke kern in zich meedragen: mensen begeleiden en coachen.

In een voedingsbegeleiding ga ik samen met jou op zoek naar een voedingspatroon dat erop gericht is je het leven te laten leiden dat JIJ wil. Ik wil iedereen de basisprincipes aanleren. Ik vind het belangrijk dat je weet waarom bepaalde voedingsmiddelen gezond of ongezond zijn, opdat iedereen ook voor zichzelf kan uitmaken wat belangrijk is. ‘Begrijpen’ is de eerste stap in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Daarnaast wil ik je natuurlijk ook helpen met bepaalde tips en trucjes om die gezonde levensstijl toch in je dagelijks ritme te doen passen. Verder wil ik door deze ‘lessen’ bijdragen aan ieders kritische geest. We worden tegenwoordig immers overspoeld door mediaberichten over voeding en allerlei reclame over gezonde en vooral ook minder gezonde producten! Houdt dat allemaal maar eens bij als consument en niet-voedingsexpert. Wat kan je nog geloven en welk wonderdieet moet je nu weer volgen? Je kan bij mij terecht voor AL je vragen met betrekking tot voeding, hypes, beweging, lichaam… Vooral zonder mee te gaan met modediëten en media! Ik probeer concrete informatie te geven, om op deze manier een beetje orde te scheppen in de chaos.

Ik heb een ruime ervaring en een heel grote interesse voor eetproblemen, moeilijke relaties met eten en patiënten die een eetstoornis hebben. Hiervoor werk ik samen met verscheidene psychologen, de opnamecentra in Leuven en Tienen en heb ik ook mijn plaatsje binnen CEETO.

Daarnaast zal ik in de Blink praktijk wat tegengewicht proberen geven aan de zware eisen die gesteld worden aan vrouwen en mama’s met betrekking tot hun lichaam, gewicht, eetgewoontes… Heel graag zal ik op een verantwoorde manier voedingscoaching aanbieden bij een zwangerschapswens, gedurende de zwangerschap en bij de revalidatie nadien. Op een tempo dat de natuur respecteert en een vrouw in de eerste plaats zichzelf en mama laat zijn!

Ik hou van muziek, ik hou van dans, ik doe aan klassiek ballet en heb altijd duizenden plannen voor de toekomst. Maar ik ga vooral helemaal voluit voor mijn gezin met mijn 2 fantastische zonen Fabian en Jonas.