Joris Keppens

Sportdiëtist

Sport en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net zoals er brandstof nodig is om een motor te doen draaien, heeft het menselijke lichaam nood aan energie om inspanningen te kunnen leveren. Een geoptimaliseerd voedingspatroon is niet alleen een absolute voorwaarde om op een verantwoorde manier te kunnen sporten of bewegen. Bij topsporters maken de kleinste details het verschil tussen winst en verlies. Een sportspecifiek en geïndividualiseerd plan zorgt ervoor dat je 200% klaar bent om die gedroomde topprestatie te leveren.

Ik studeerde in juni 2020 af als Professionele bachelor Voedings- en dieetkunde aan de UCLL te Leuven, met als afstudeertraject Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding.

Met mijn afstudeerwerk rond RED-S en de Female Athlete Triad probeerde ik mee het taboe rond eetstoornissen in de sport te doorbreken met een aanzet tot meer preventie en screening in de jeugdcategorieën. Mijn focus als sportdiëtist ligt op het zoeken, vinden en vasthouden van een aanvaardbaar evenwicht tussen het volgen van een strak voedingsschema in een drang naar performance en het respecteren van de mentale gezondheid met ruimte voor ontspanning. Ik volg ook de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied op de voet en doe regelmatig bijscholingen.

Als marathonloper van het Runners’ lab Athletics Team zit ik midden in de actie. Het is voor mij altijd een droom geweest om mijn ervaringen als topsporter te kunnen delen tijdens mijn professionele carrière. Ik ben binnen het team tevens het aanspreekpunt voor alle vragen over (sport)voeding en weet hoe belangrijk het daarbij is om een goede communicatie te onderhouden met coaches, kine’s, psychologen en de rest van de omkadering van een atleet.