Skip to main content

Heleen Van Den Bogerd

Ouder Coach

In 2007 studeerde ik af als vroedvrouw aan de hogeschool in Lier en in 2010 behaalde ik een masterdiploma in de seksuologie aan de KULeuven.  Na mijn opleiding ben ik meteen beginnen werken op de materniteit van het UZ Leuven. Mijn werk als vroedvrouw heb ik steeds gecombineerd met andere professionele interesses zoals wetenschappelijk onderzoek aan de PXL of vormingswerk bij Jeugd & seksualiteit ( nu Pimento).  Recent startte ik ook als vroedvrouw aan huis voor opvolging van de zwangerschap en kraamtijd.

Ik werk heel graag met prille mama’s en jonge ouders. Vanuit deze interesse volgde ik in 2018 de opleiding postpartumconsulent. Deze opleiding deed mij professioneel en persoonlijk groeien en betekende de start van een bijzonder interesse in het perinatale mentale welzijn van ouders en hun kinderen.

In mijn omgeving en in het werkveld merkte ik steeds vaker dat het ouderschap geen evidentie is. Vele ouders wankelen en zoeken naar hun evenwicht, een nieuw evenwicht. Ik wil er graag zijn voor ouders in deze kwetsbare en moeilijke periode.  Daarom startte ik in 2018 bij groepspraktijk Blink als postpartum consulent en oudercoach. Sinds volgde ik tal van opleidingen rond de mentale gezondheid van ouders en hun kinderen om zo mijn kennis steeds te verdiepen.

Naast mijn professionele leven ben ik mama van Boris, Loes en Sien.
Ik kan enorm genieten van gezelligheid, warme koffie, buiten zijn en de kleine gelukjes van elke dag.

 

Contacteer Heleen