Joris Keppens

Sportdiëtist en gezondheidscoach

Lichaamsbeweging en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net zoals er brandstof nodig is om een motor te doen draaien, heeft het menselijke lichaam nood aan energie om inspanningen te kunnen leveren. Een geoptimaliseerd voedingspatroon is in de eerste plaats een voorwaarde om op een verantwoorde manier te kunnen sporten of bewegen. Een gevarieerd eetpatroon en voldoende fysieke activiteit zijn de pijlers van een actieve levensstijl. Een gezonde geest in een gezond lichaam is de absolute basis. Bij topsporters maken daarbovenop de kleinste details het verschil tussen winst en verlies. Een sportspecifiek en geïndividualiseerd plan zorgt ervoor dat je 200% klaar bent om je persoonlijke doelen na te streven en die gedroomde topprestatie te leveren.

Mijn focus als (sport)diëtist ligt op het zoeken, vinden en vasthouden van een aanvaardbaar evenwicht tussen het volgen van een strak voedingsschema in een drang naar performance en het respecteren van de mentale gezondheid met ruimte voor ontspanning. Ik vertrek daarbij steeds vanuit het individu met zijn/haar specifieke kenmerken. Met alle vragen over voeding kan je bij mij terecht. Ik begeleid niet alleen sporters van elk niveau, maar ook mensen die op zoek zijn naar een actievere levensstijl en daarbij graag geholpen worden. Voor dat spreekwoordelijke duwtje in de rug en een stevige houvast kan je bij mij terecht.

Als elite marathonloper zit ik midden in de actie. Het is voor mij altijd een droom geweest om mijn ervaringen als topsporter te kunnen delen tijdens mijn professionele carrière.  Ik weet hoe belangrijk het is om een goede communicatie te onderhouden met coaches, kine’s, psychologen en de gehele medische omkadering van een atleet/cliënt. Met mijn afstudeerwerk rond RED-S en de Female Athlete Triad probeerde ik mee het taboe rond eetstoornissen in de sport te doorbreken met een aanzet tot meer preventie en screening in de jeugdcategorieën.