Marlies Weynants

Bekkenbodemtherapeut

Ik vervang Marieke tijdens haar zwangerschapsverlof gedurende de periode mei tot en met begin november 2021.

‘Kies voor datgene wat je het meeste energie geeft…’  

Maar wat is dat dan precies? Die vraag heb ik mezelf meerdere keren gesteld. En tijdens mijn zoektocht naar het antwoord hierop ben ik mezelf ook beter gaan leren kennen. 

Contact met mensen zowel met kinderen als volwassenen, mensen helpen, beweging en sport, de uitdaging van op zoek te gaan naar de best mogelijke oplossing… Dat zijn zaken waaruit ik dagelijks veel energie uit kan halen. Deze dingen gaven richting aan mijn studiekeuze ‘Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen’ aan de KU Leuven. Tijdens mijn eerste jaren als zelfstandige kinesitherapeut kreeg ik steeds meer aandacht voor de connectie tussen lichaam en geest en verdiepte ik me in Mindfulness, waarvan ik principes dagelijks toepas thuis, maar ook tijdens mijn behandelingen als kinesitherapeut.  

Bovendien gaven een stage en een vakantiejob tijdens mijn studies op de dienst perinatale mij alleen maar de goesting om de bekkenbodemregio beter te leren kennen, dus volgde ik de opleiding voor een Getuigschrift in de bijzondere bekwaamheid in de pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie. Ik heb mij in dit domein verder kunnen verdiepen via een doctoraat over stoelgangsproblemen na darmkanker. 

Kinesitherapie is voor mij een passie, waarbij ik elke patiënt in zijn geheel tracht te benaderen. 

Verder ben ik mama van 3 prachtige kinderen, waarmee ik graag zoveel mogelijk van de wereld ontdek. Ik kan tenslotte heel erg genieten van lopen in het bos, tijd met mijn gezin, mijn vrienden en een lekker en gezellig etentje.