Skip to main content

Marthe Vermeulen

Relaxatietherapeut en psychomotorische therapeut

In 2017 studeerde ik af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als specialisatie psychomotorische therapie. Hiernaast behaalde ik in 2017 het diploma van de specifieke lerarenopleiding gezondheidswetenschappen. In 2019 behaalde ik de PVG Relaxatietherapie aan de KU Leuven.

Ik koos ervoor om te werken binnen de combinatie van klinische praktijk en wetenschappelijk onderzoek. Na mijn opleiding startte ik als wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven binnen de onderzoeksgroep psychomotorische revalidatie. Momenteel ben ik naast mijn klinisch werk aan de slag als onderzoeker aan het University College Leuven Limburg (UCLL) binnen het expertisecentrum Resilient People.

Klinische ervaring deed ik op binnen het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven te Gasthuisberg en het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum te Geel.

In de praktijk werk ik lichaamsgericht met focus op de Mind-Body link. Hier zijn voornamelijk eetstoornissen, spanningsregulatie (stressproblematiek), chronische pijn en hyperventilatieklachten mijn interessegebieden.