Als kersverse  mama lijkt het soms alsof je in een rollercoaster zit van emoties en gebeurtenissen.  Je hebt zo naar die wolk van een baby uitgekeken maar het is toch wel anders dan verwacht. Waar is die roze wolk? Er is zoveel veranderd: je relatie, je lichaam, je levensstijl, … De bevalling is niet verlopen zoals je had gepland of gedacht.  Het was een lange, emotionele weg om zwanger te worden. Je voelt niet meteen een sterke verbinding met je baby. Je weet het allemaal niet meer, bent onzeker of je twijfelt aan jezelf. Je voelt je bang, eenzaam, schuldig of verdrietig. Je bent moe.  Je bent het evenwicht verloren.

Je bent niet alleen.

Veel mama’s herkennen zich in de twijfels, angsten en onzekerheden. De meeste mama’s klimmen niet meteen op die roze wolk en dat is helemaal niet erg. Over het prille ouderschap wordt veel gezegd en geschreven.  Jonge ouders worden overstelpt met adviezen en tips maar er wordt niet veel gezegd over de uitdagingen van het ouderschap.

Het moederschap is een weg van vallen en opstaan. Soms lukt het je niet om hier alleen uit te komen. Er rust een groot taboe op het moederschap en iedereen verwacht dat je geniet. Het is moeilijk om over je gevoelens, angsten en twijfels te praten. Soms is het zelfs moeilijk om hierover met je partner te praten. Je bent niet alleen.  Je hoeft het niet alleen te doen.

Wat kan je verwachten?

Op welke manier we jou helpen, is voor iedereen anders. We hebben dan ook geen koffertje vol lijstjes, tips en adviezen. Waar je wel op kan rekenen, is op een luisterend oor, onbevooroordeeld. Je mag je verhaal doen zoals jij dat wilt, ongenuanceerd. We gaan samen met jou op pad en we zoeken samen, binnen jouw eigen kunnen, naar manieren om om te gaan met de zaken waar je tegenaan loopt.

We gaan niet enkel praten maar we gaan ook actief aan de slag tijdens een sessie of er is huiswerk om aan te werken tussen twee sessies. Alles gebeurt op jouw tempo en past binnen jouw specifieke manier van mama-zijn.

Ook al zijn het soms muizenstapjes, je komt terug dichter bij jezelf, dichter bij jou vooropgestelde doel, naar meer rust en balans in je leven. In kleine stapjes terug plezier hebben, je terug wat beter voelen, merken dat je het allemaal wat beter aan kan, stilaan wat minder schuldgevoelens. Goed zorgen voor jezelf is ook goed voor je baby.

Wij zijn er voor jou!

In onze groepspraktijk kunnen ouders terecht bij oudercoach Heleen. Ze is er om ouders te begeleiden en ondersteunen vanaf kinderwens tot lagere schoolleeftijd:

 • Ben je zwanger en loop je tegen wat dingen aan of ben je bang voor wat er jou te wachten staat?
 • Heb je een lange weg van vruchtbaarheidsbehandelingen achter de rug?
 • Ben je pas bevallen en is het niet zoals je had verwacht?
 • Was je bevalling traumatisch?
 • Heb je het gevoel geen controle te hebben?
 • Ben je onzeker en bang? Heb je het gevoel dat je het niet goed doet met je baby?
 • Valt het ouderschap je zwaar?
 • Zit je volledig in de rush van het leven met een baby, kleine kinderen, werk en groeit het allemaal boven je hoofd?
 • Zeurt iedereen maar over een roze wolk en zit jij eerder op een grijze wolk?
 • Ben je op zoek naar een luisterend oor? Je ben net bevallen en op korte tijd is er zoveel verandert dat je het gevoel hebt jezelf te verliezen. Wie ben ik nu eigenlijk?
 • Sinds de baby er is, vinden jullie als koppel geen evenwicht meer en dit weegt op de relatie.
 • Je worstelt met bepaalde thema’s in je leven en nu je moeder bent geworden, komen deze thema’s dubbel zo hard bovendrijven? Wil je er nu wat aan doen?
heleen@groepspraktijkblink.beheleen@groepspraktijkblink.be

Tarieven – betaalmogelijkheden – terugbetaling

Een individueel gesprek duurt 50 minuten en kost 65 euro.  U kan cash of via de Bancontact-app (online) betalen. Om via de applicatie te betalen, dient u over een smartphone te beschikken en de applicatie van uw bank te installeren. Indien gewenst, kan er steeds een factuur bezorgd worden wat tevens geldt als betaalbewijs. 

Tot op heden voorzien mutualiteiten officieel geen terugbetaling voor consultaties bij een oudercoach..