Skip to main content

Aline Visser

Yinyoga, Zwangerschapsyoga en docent 'Relaxatie en stressmanagement'

Ik groeide op in een medische familie, studeerde diergeneeskunde, behaalde een doctoraat en werkte nog verschillend jaren in het wetenschappelijk onderzoek (zowel humaan als veterinair).

Op mijn 18de voelde is al dat ik een manier nodig had om uit mijn hoofd te komen en weer meer contact met mijn lichaam te vinden. Zo kwam yoga op mijn pad, een pad dat ik niet meer verlaten heb. Yoga is een heel breed begrip en ik voel met het meest aangetrokken tot de eerder rustige, meditatieve stijlen en deze met respect voor ieders uniek lichaam. Ik volgde verschillende teacher trainings: yin yoga (2014), functionele yoga (2018-2019), yoga nidra (2022), pre- & postnatale yoga (2022-2023) en ademwerk (2023).  Wat meer zachtheid voor mezelf vond ik ook in de 4-jarige zen-shiatsu opleiding. De Oosterse zienwijze leert me breder te kijken en via verschillende ingangswegen een uitdaging te benaderen.

Ik leer graag bij en word graag geïnspireerd dus volg ik regelmatig opleidingen en bijscholingen. Ik ben geboeid door de connectie tussen lichaam en geest.

Op zoek naar een manier om meer naar je lichaam te luisteren in plaats van naar je hoofd? Dit kan op de yogamat maar ook individueel. Hierbij kunnen we samen zoeken naar welke tools die in mijn rugzak zitten (yoga, meditatie, visualisatie, ademwerk, zen-shiatsu, ..) die ook voor jou werken.

Naast mijn professionele bezigheden, ben ik trotse mama van Jinte en Quinn. Ik geniet van de natuur, wandelen met de hond, joggen, een goed boek lezen, bij vrienden zijn,…