Skip to main content

Aline Visser

Yinyoga, Zwangerschapsyoga en docent 'Relaxatie en stressmanagement'

Ik studeerde af als dierenarts en was vele jaren actief in het wetenschappelijke onderzoek. Op zoek naar tegengewicht voor mijn drukke rationele brein kwamen er verschillende dingen op mijn pad. Bij BLINK heb ik de kans om mijn verworven kennis en kunde samen te brengen, te delen en anderen te ondersteunen op weg naar meer rust in hun leven.
Sinds mijn 18de ben ik een nieuwsgierige yogi met een voorkeur voor de rustigere, meer meditatieve vormen van yoga. Ik oefen in het waarnemen zonder oordeel van lichaam, geest, gedachten, emoties, …. Sinds 2012 nodig andere mensen uit hetzelfde te doen in de yogalessen die ik geef. Ik volgde een teacher training voor yin yoga, functionele yoga, pre- en postnatale yoga en yoga nidra.
Ademhaling is een belangrijk onderdeel binnen de yoga. Een confrontatie dat ademen niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend is, spoorde me aan om me verder te verdiepen in dit onderwerp. Ik volgde een breathwork teacher training en zoek mijn weg verder in dit uitgebreide domein (oa Buteyko training).
Wat meer zachtheid voor mezelf vond ik een 4 jarige zen shiatsu opleiding (2010-2014). Deze complementaire geneeswijze is een vorm van aanraking die diepe rust brengt en het zelfhelend vermogen van het lichaam ondersteunt. Ik leerde er een meer holistisch beeld vormen van de uitdagingen die eenieder tegenkomt.
Met deze (en nog andere) tools in mijn rugzak startte ik aan de opleiding Relaxatie therapie en stressmanagement (ICZO) om mensen nog beter te ondersteunen in het leren luisteren naar het verhaal van het lichaam, in bewustwording en in het vinden van de voor eenieder unieke  balans tussen stress en ontspanning.
Naast mijn professionele bezigheden, ben ik trotse mama van Jinte en Quinn. Ik geniet van de natuur, wandelen met de hond, joggen, een goed boek lezen, bij vrienden zijn,…