Een evenwichtig en gevarieerd eetpatroon vormt de basis voor een actieve en gezonde levensstijl. Voeding en eten zijn belangrijke thema’s waar ieder van ons dagdagelijks mee bezig is. Het zorgt voor structuur, het verbindt mensen en het is bovenal een essentiële activiteit om te overleven.

Het is jammer dat men bij het woord ‘diëtiek’ meteen denkt aan commerciële en vaak gehypete vermageringsdiëten. Een bepaald dieet wordt aangeraden wanneer er  sprake is van een medische aandoening waarbij dus een specifieke interventie noodzakelijk is.

Het is ten allen tijde belangrijk om iemands eetpatroon in een bredere context te plaatsen. Om een beter inzicht te krijgen in een bepaald eetgedrag of bepaalde eetgewoonten moet men zowel de persoonlijke als de externe factoren in kaart brengen. Een goede kijk op bijvoorbeeld het bewegingsgedrag is essentieel.

Een diëtist gaat samen met jou aan de slag om je eetpatroon en levensstijl te optimaliseren. Hij/zij geeft advies en beantwoordt je voedings-gerelateerde vragen.

Onze voedingsdeskundigen Helena en Joris bieden je graag professionele voedingszorg binnen de volgende domeinen:

 • Gezonde voeding en actieve levensstijl
 • Eetstoornis/eetprobleem
 • Diabetes
 • Voedselintoleranties of -allergieën
 • Chronische constipatieklachten
 • Voeding bij zwangerschap
 • Hart- en vaatziekten/cholesterol
 • Maag- en darmklachten, opgeblazen gevoel, winderigheid (ev. FODMAP)
 • Post-operatief: LARS-klachten
 • Over- en ondergewicht
 • Veganisme/vegetarisme
 • Sportvoeding
 • Lichaamssamenstelling
 • Supplementatie

Helena Bergans

Wat is nu eigenlijk “gezond”? En nog belangrijker: wat betekent gezond eten in jouw geval, voor jouw lichaam? Ik help je graag het bos door de bomen zien in de massa aan informatie die er te vinden is. Ik luister naar jouw verhaal en vertrek van daaruit om samen uit te pluizen wat werkt: wat is jouw volgende stap? Aan de hand van een goed gesprek geef ik concrete tips & tricks, wetenschappelijke informatie en opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan.

Als je worstelt met je gewicht, met een eetprobleem of -stoornis of met spijsverteringsproblemen, neem ik dit probleem graag met je op. Indien je vragen hebt over een (meer) plantaardig voedingspatroon, ben je bij mij ook aan het juiste adres. Samen zoeken we naar de balans tussen jouw persoonlijk welzijn en dat van dier en planeet.

helena@groepspraktijkblink.behelena@groepspraktijkblink.be

Joris Keppens

Sportsnutrition & health coaching

Lichaamsbeweging en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net zoals er brandstof nodig is om een motor te doen draaien, heeft het menselijke lichaam nood aan energie om inspanningen te kunnen leveren. Een geoptimaliseerd voedingspatroon is in de eerste plaats een voorwaarde om op een verantwoorde manier te kunnen sporten of bewegen. Een gevarieerd eetpatroon en voldoende fysieke activiteit zijn de pijlers van een actieve levensstijl. Een gezonde geest in een gezond lichaam is de absolute basis. Bij topsporters maken daarbovenop de kleinste details het verschil tussen winst en verlies. Een sportspecifiek en geïndividualiseerd plan zorgt ervoor dat je 200% klaar bent om je persoonlijke doelen na te streven en die gedroomde topprestatie te leveren.

Mijn focus als (sport)diëtist ligt op het zoeken, vinden en vasthouden van een aanvaardbaar evenwicht tussen het volgen van een strak voedingsschema in een drang naar performance en het respecteren van de mentale gezondheid met ruimte voor ontspanning. Ik vertrek daarbij steeds vanuit het individu met zijn/haar specifieke kenmerken. Met alle vragen over voeding kan je bij mij terecht. Ik begeleid niet alleen sporters van elk niveau, maar ook mensen die op zoek zijn naar een actievere levensstijl en daarbij graag geholpen worden. Voor dat spreekwoordelijke duwtje in de rug en een stevige houvast kan je bij mij terecht.

Als elite marathonloper zit ik midden in de actie. Het is voor mij altijd een droom geweest om mijn ervaringen als topsporter te kunnen delen tijdens mijn professionele carrière.  Ik weet hoe belangrijk het is om een goede communicatie te onderhouden met coaches, kine’s, psychologen en de gehele medische omkadering van een atleet/cliënt. Met mijn afstudeerwerk rond RED-S en de Female Athlete Triad probeerde ik mee het taboe rond eetstoornissen in de sport te doorbreken met een aanzet tot meer preventie en screening in de jeugdcategorieën.

 

 

 

joris@groepspraktijkblink.bejoris@groepspraktijkblink.be