Skip to main content
MaandagDinsdag WoensdagDonderdagVrijdag
09 uAdembeleving
9u-10u
YinYangYoga met Aline (online)
9u00-10u00
10 uRelaxatie in groep - Samen stilvallen
10u15-11u15
11 u
12 uYinYangYoga met Aline
12u30-13u30
13 uFitmommy + zwangerfit
13u00-14u00
Fitmommy + zwangerfit
13u00-14u00
14 u
15 u
16 u
17 u
18 u
19 u zwangerschapsyoga met Aline
18u45-19u45
20 uYinYangYoga met Aline
20u00-21u00
21 u
22 u

Zwangerschapsyoga

Door yoga tijdens je zwangerschap te beoefenen ga je je als mama op een nieuwe manier bewust worden van je lichaam. Dit kan helpen om een nieuwe balans met meer ontspanning te vinden. Deze positieve energie wordt doorgegeven aan het ongeboren kind.

Tijdens de zwangerschap groeit er nieuw leven in de moeder. Als je als mama in balans bent, heeft dit een positieve invloed op de band tussen moeder en kind.

Bewegen tijdens de zwangerschap heeft veel gunstige effecten. Zowel het hoofd leeg maken, als de weeën makkelijker opvangen met een betere coping tijdens de bevalling tot gevolg.

Hoe we werken:

Iedereen mag vanaf 14 weken zwangerschap meedoen met de lessen zwangerschapsyoga. Men kan een beurtenkaart aankopen of de lessen los volgen. Elke les is perfect mogelijk voor iedereen in elk stadium van de zwangerschap. We leggen de focus op de ademhaling en houdingen die ook toepasbaar zijn tijdens de weeën. Op het einde nemen we steeds de tijd voor een ontspanningsmoment om even helemaal tot rust te komen.

Voordelen zwangerschapsyoga:

 • Het in contact komen met je lichaam en baby
 • Minder rugpijn door meer bewust te zijn van de houding gedurende de zwangerschap
 • Leren ontspannen en bewuster ademen
 • Sterk houden van het lichaam
 • Aangepaste yogahoudingen, specifiek voor zwangere die te ver zijn om in reguliere lessen mee te doen
 • Veilig voor moeder en kind

 

 

Lesgeefster:

Aline heeft al 25 jaar ervaring als yogabeoefenaar en meer dan 10 jaar als yogadocent. Daarnaast heeft ze kennis opgedaan in verschillende andere vormen van lichaamswerk (zen-shiatsu, meditatie, ademwerk, …), waarvan ze stukjes in de yogalessen verwerkt.

Naast de groepslessen geeft Aline ook individuele sessies rond relaxatie en stress management.

 

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Prijs: 14 euro per losse les

Inschrijven online bij ‘maak een afspraak’ -> kies 9. Groepslessen -> zwangerschapsyoga

Meebrengen

Yogamatje, flesje water, handdoek en eventueel yogabolster.

Data:

Maandag van 18u45 tot 19u45

Adembeleving

Ademen doet iedereen, de hele dag door. Heel gewoon én ook heel bijzonder!

Je ademhaling weerspiegelt je innerlijke toestand. Ben je gejaagd, gespannen, zijn er veel emoties, zit je vooral in je hoofd?, …Hoe voelt je adem dan? Als je even stilstaat om te kijken en te voelen, kan je dit opmerken, er ruimte voor maken en er eventueel iets aan veranderen. Ademhaling is één van de weinige fysiologische kenmerken waarop je met je wil kan inwerken.

 • Het kan je helpen om te schakelen tussen ontspanning en stress, tussen je parasympatisch en orthosympatisch zenuwstelsel. Je kan je adem dus gebruiken om bewust te vertragen of juist om jezelf even op te peppen.
 • Je kan ook een invloed uitoefenen op de gasuitwisseling, het biochemisch aspect van de ademhaling. Door gecontroleerd te spelen met de lengte van de in- en uitademhaling en de adempauzes, verander je de concentraties van oa zuurstof en koolstofdioxide in je longen en je bloed wat een effect heeft op je lichaam. Het kan je bv helpen bij het omkeren van chronische hyperventilatie of je kan een hoogtestage nabootsen.
 • De efficiëntie van je ademhaling kan je vergroten door je middenrif krachtiger en flexibeler te maken. Deze spier is verantwoordelijk voor 75% van je ademhaling. Ook met de intercostaal spieren, verantwoordelijk voor de andere 25% , wordt gewerkt.
 • Door je aandacht op je ademhaling te richten, kom je uit je hoofd. . Je ontdekt patronen die je kan ombuigen. Met je adem werken heeft een zeer meditatief effect.

Hoe we werken

Een sessie adem-beleving is een combinatie van enkele lichaamsoefeningen om je ademhalingsspieren te openen en te versterken en verschillende ademhalingsoefeningen. Deze laatste komen uit de yogatraditie en het moderne ademwerk. Verschillende technieken worden aangereikt zodat je kan voelen wat er bij jou past en wat er voor jou werkt. We streven eveneens naar een gezond adempatroon in het dagelijks leven: een neusademhaling die traag en diep is met een normaal ademvolume.

 

Praktisch

Woendag 9-10u

Prijs: 14 euro per les. Om het effect van het ‘spelen’ met de adem waar te nemen, is het aan te raden regelmatig te oefenen en dus meerdere lessen na mekaar te volgen.

 

Neem best eerst even contact op als je wil deelnemen aan deze lessen en je zwanger bent, recent een operatie aan borst of buik had, heel erg gemakkelijk hyperventileert of als je ernstige psychische klachten heb. Dan kijken we samen of deze lessen voor jou geschikt zijn.

Inschrijven online bij ‘maak een afspraak’ -> kies 9. Groepslessen -> Adembeleving

Meebrengen: Yogamatje indien in je bezit, flesje water en handdoek.

Lesgeefster:

Aline heeft al 25 jaar ervaring als yogabeoefenaar en meer dan 10 jaar als yogadocent. Daarnaast heeft ze kennis opgedaan in verschillende andere vormen van lichaamswerk (zen-shiatsu, meditatie, ademwerk, …), waarvan ze stukjes in de yogalessen verwerkt.

Naast de groepslessen geeft Aline ook individuele sessies rond relaxatie en stress management.

 

aline@groepspraktijkblink.bealine@groepspraktijkblink.be

Fitmommy

Starten met fitmommy na de bevalling, helpt je om op een rustige, verantwoorde manier terug je lichaam te leren kennen.

Een zwangerschap, bevalling en keizersnede hebben een grote impact op het lichaam. Onmiddellijk terug je sport starten van voorheen, zonder begeleiding of gegradueerde opbouw, is niet altijd een goed idee. Tijdens en na zwangerschap heeft je lichaam veranderingen ondergaan en ben je minder fysiek actief of op een andere manier actief geweest.

Door middel van de groepslessen Fitmommy trachten we je lichaam terug te leren kennen en te versterken op een verantwoorde manier.

Hoe we werken

De lessen kunnen gestart worden ten vroegste vanaf 6 weken (meestal eerder 8 à 10 weken) na de bevalling, indien de bekkenbodem voldoende is hersteld.  Postnatale controle en toestemming voor het deelnemen aan de lessen door een gespecialiseerde bekkenbodemkinesitherapeut is een must voor de opstart van de lessen, om te zorgen dat je bekkenbodem de oefeningen reeds aankan.

Moeders van reeds oudere kinderen, die terug geactiveerd willen worden, zijn zeker ook welkom. De avondles Refit and Strenght op dinsdagavond sluit goed aan op deze groepsles, wanneer je na de kraamperiode terug aan het werk gaat en niet meer beschikbaar bent overdag.

De lessen duren ongeveer een uur en worden individueel aangepast naargelang de situatie van iedere deelnemer. We werken dan ook in kleine groepen van maximaal 8 personen. De docent komt rond om te oefeningen individueel te corrigeren. Bij klachten, kunnen de oefeningen worden aangepast, waardoor iedereen op zijn niveau aan de slag kan. Baby’s zijn absoluut welkom!

Lesgeefster:

Deze groepsles wordt telkens  afwisselend gegeven door 1 van onze kinesitherapeuten met specialisatie in perinatale begeleiding.

De lessen gaan door op dinsdag (o.l.v. Sara)  en donderdag ( o.l.v. Jesse) van 13u tot 14u te Tiensestraat 213, in de oefenruimte achteraan.

Prijs en inschrijving

Data 

 • Op Dinsdag  en Donderdag van 13u tot 14u (aangepast schema tijdens de schoolvakanties)
 • Tijdens de zomermaanden juli en augustus enkel les op Donderdag!

Zwanger Fit

Een fit lijf is altijd fijn, destemeer wanneer je zwanger bent. Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam een hele hoop fysieke en emotionele veranderingen. Als je in beweging blijft en je conditie onderhoudt, wordt het zwangere leven een stuk gemakkelijker. Zo kun je de kans op kwaaltjes verminderen en help je je lichaam al een fixe stoot vooruit voor een spoedig herstel na de bevalling. Volgens onderzoek is gebleken dat sporten tijdens de zwangerschap een gemakkelijkere bevalling teweeg kan brengen. Mooi meegenomen, toch?  Verantwoord en met de juiste begeleiding bewegen is dus de boodschap!

Hoe we werken:

Iedereen mag vanaf 14 weken zwangerschap meedoen met de lessen Zwanger Fit. Elke les is perfect mogelijk voor iedereen in elk stadium van de zwangerschap. Doordat we in kleine groep sporten, kan elke oefening individueel worden aangepast waar nodig.

Voordelen zwanger fit:

 • Sterk houden van het lichaam
 • Je hebt meer lucht en raakt minder snel moe
 • Verlaagt de kans op bekkenbodemproblemen
 • Sneller weer fit nà de bevalling
 • Minder last van stress- en angstklachten
 • Zorgt voor een betere nachtrust
 • Minder last van vochtophoping
 • Sporten binnen een veilige en ontspannen omgeving
 • Persoonlijke aanpak in kleine groep (max 7)

Lesgeefster:

Deze groepsles wordt telkens  afwisselend gegeven door 1 van onze kinesitherapeuten met specialisatie in perinatale begeleiding.

De lessen gaan door op dinsdag (o.l.v. Sara)  en donderdag ( o.l.v. Jesse) van 13u tot 14u te Tiensestraat 213, in de oefenruimte achteraan.

Praktisch

De lessen zullen  doorgaan in de oefenruimte van de praktijk, te Tiensestraat 213.

Data 

 • Op Dinsdag   en Donderdag van 13u tot 14u (aangepast schema tijdens de schoolvakanties)
 • Tijdens de zomermaanden juli en augustus enkel les van 13u tot 14u op donderdag!

Yoga met Aline

Yoga is een methode om opnieuw harmonie en evenwicht te brengen; om ons lichaam en onze geest te verbinden. Aan de hand van houdingen brengen we ons lichaam in beweging met de ademhaling als gids. We combineren de rustige, zachte aanpak van yin yoga met actievere oefeningen uit de yange yoga. De yinne oefeningen zijn vooral gericht op bindweefselstructuren; de yangere poses zijn vooral gericht op de spieren en de kracht in ons lichaam. We werken aan een vitaal lichaam, een open hart en heldere, rustige mind; ieder volgens zijn/haar mogelijkheden. Stap voor stap leer je je lichaam en geest beter kennen, word je leniger, verbetert je houding, voel je je confortabler in je lichaam en komt er meer ruimte voor je ademhaling en doorstroming van energie.

Maak een afspraakMaak een afspraak

Nog enkele andere voordelen van yoga op een rijtje:

 • Minder stress of er beter mee om kunnen gaan
 • Minder pijn
 • Betere ademhaling
 • Toename van veerkracht
 • Verbeterde bloedsomloop
 • Verhoogde concentratie, meer focus
 • Meer innerlijke rust
 • Niet prestatie gerichte vorm van lichaamsbeweging
 • Me-time
 • …..

Hoe we werken:

In deze reeks gaan we yoga vooral benaderen door onszelf te onderzoeken. We zorgen ervoor dat houdingen op een veilige manier worden uitgevoerd. De oefeningen worden rustig gegeven zodat er ruimte is om ons lichaam en onze geest te exploreren. We werken in kleine groepen (min 3, max 8 deelnemers) zodat er specifieke vragen en individuele begeleiding mogelijk is.  Ieder lichaam is immers uniek en voor elke houding zijn variaties voorhanden om aan ieders noden tegemoet te komen.

Lesgeefster:

Aline heeft al 25 jaar ervaring als yogabeoefenaar en meer dan 10 jaar als yogadocent. Daarnaast heeft ze kennis opgedaan in verschillende andere vormen van lichaamswerk (zen-shiatsu, meditatie, ademwerk, …), waarvan ze stukjes in de yogalessen verwerkt.

Naast de groepslessen geeft Aline ook individuele sessies rond relaxatie en stress management.

Prijs en inschrijving

 • Inschrijven via ‘maak een afspraak’ 9. groepslessen -> YinYangyoga of via mail naar: aline@groepspraktijkblink.be
 • Prijs: 14 euro/losse les en 70 euro/5 lessen
 • 10 eur/online les
 • we vragen een engegament van minimum 5 lessen na een proefles
 • Het mag cash betaald worden of via bankapp bij aanvang van de les.
 • Wanneer je bent ingeschreven, zal je ook gevraagd worden om een vragenlijst in te vullen om te specifieke noden en verwachtingen te kunnen schetsen.

Meebrengen

Yogamatje, badhanddoek, fleezen dekentje, eventueel klein kussentje

Data

Maandag – 12u30-13u30 en 20u-21u

Vrijdag- 9u00-10u00 (online)

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Harmoniserende Partnermassage

Via massage kan de partner meer betrokken zijn bij de zwangerschap en je neemt tijd om af te stemmen op elkaar. Een ongeboren baby reageert op aanraking dus het is ook een manier om je als partner (nog meer) te verbinden met je kindje.

De technieken die je aanleert zijn afkomstig uit de Zen Shiatsu. Het zijn basistechnieken die iedereen kan leren. Ze helpen om ontspanning te bieden aan de mama, om ongemakken te voorkomen en eventuele klachten te verminderen.

Hoe we werken

Je kan als koppel een individuele sessie boeken waarin een massage wordt aangeleerd. Reken hiervoor min 90min. Op regelmatige basis wordt ook een les georganiseerd voor kleine groepen (max 4 koppels).

Interesse? Vraag je afspraak aan per mail naar aline@groepspraktijkblink.be

Lesgeefster:

Aline heeft al 25 jaar ervaring als yogabeoefenaar en meer dan 10 jaar als yogadocent. Daarnaast heeft ze kennis opgedaan in verschillende andere vormen van lichaamswerk (zen-shiatsu, meditatie, ademwerk, …), waarvan ze stukjes in de yogalessen verwerkt.

Naast de groepslessen geeft Aline ook individuele sessies rond relaxatie en stress management.

aline@groepspraktijkblink.bealine@groepspraktijkblink.be

Praktisch

De sessie zal doorgaan te Tiensestraat 213, 3000 Leuven

Prijs en inschrijving

 • Individueel per koppel: 105 euro/90 minuten
 • Het mag cash betaald worden bij aanvang van de les of overgeschreven worden op het rekeningnummer:
  BE45 5230 8104 4989 

Relaxatietherapie in groep – Samen stilvallen

Stress en stress gerelateerde klachten komen steeds vaker voor. De druk om te presteren is hoog, we staan heel vaak “aan”. Er is een punt waarop het teveel wordt en het lichaam dit laat weten, het geeft een signaal dat er een grens is bereikt. Het is belangrijk om deze tekenen te herkennen, op te merken en dan de relaxatierespons op te wekken. Als je je eigen spanningstoestand kan reguleren, kan je (psycho-) somatische klachten voorkomen of beter reguleren.

Hoe we werken

In deze sessies ga je uitgenodigd worden om stil te staan bij wat jouw lichaam je vertelt. Er wordt uitleg gegeven over stress (fysiologie, oorzaak, reacties, etc) maar de nadruk ligt op de ervaring van de verschillende oefeningen. We gaan aan de slag met technieken zoals progressieve relaxatie, autogene training, mindfulness oefeningen, meditatie technieken, ademhalingsoefeningen en yoga. Zo kan jij ontdekken welke methode jou het meest rust brengt en wat voor jou bruikbaar in het dagelijkse leven. Even kiezen om te stoppen waar je mee bezig bent,  om voor jezelf te zorgen, geeft je lichaam en geest de kans geven om op adem te komen.

Er wordt gewerkt in de veiligheid van een vaste kleine groep (min 4 – max 8). Indien gewenst is er mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen.

Gezien de oefeningen minimale lichamelijke inspanning vragen, zijn deze sessies ook geschikt voor mensen met vermoeidheid of pijnklachten.

Een traject bestaat uit 4 groepssessies en 1 individuele sessie van 50-60 minuten die naar keuze in te vullen is. Je kan vb terecht met vragen rond jouw specifieke situatie, de focus kan liggen op een techniek die moeilijk is voor jou of er uitbreiding mogelijk van een methode die voor jou werkt. Je kan eveneens kiezen voor een massage (relaxatiemassage of zen shiatsu behandeling).

Lesgeefster:

Aline heeft al 25 jaar ervaring als yogabeoefenaar en meer dan 10 jaar als yogadocent. Daarnaast heeft ze kennis opgedaan in verschillende andere vormen van lichaamswerk (zen-shiatsu, meditatie, ademwerk, …), waarvan ze stukjes in de yogalessen verwerkt.

Naast de groepslessen geeft Aline ook individuele sessies rond relaxatie en stress management.

aline@groepspraktijkblink.bealine@groepspraktijkblink.be

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Meebrengen

Yogamatje, flesje water, handdoek en eventueel yogabolster.

Data

 • Reeks 1: woensdag 17/4, 24/4, 8/5, 15/5 van  10u15-11u15
 • Reeks 2: woensdag 5/6, 12/6, 19/6, 26/6 van  10u15-11u15

Prijs en inschrijving

 • Inschrijven: via ‘maak een afspraak’ kan je online je afspraak inboeken bij ‘Relaxatie in groep’. Gelieve in te schrijven voor 4 aansluitende lessen. De lessen worden namelijk opeenvolgend opgebouwd.
 • Info via aline@groepspraktijkblink.be
 • Prijs: 130 euro voor de reeks van 4 groepssessie en 1 individuele sessie.
 • Het mag cash betaald worden bij aanvang van de les of via bankapp