Zwangerschapsyoga

Door yoga tijdens je zwangerschap te beoefenen ga je je als mama op een nieuwe manier bewust worden van je lichaam. Dit kan helpen om een nieuwe balans met meer ontspanning te vinden. Deze positieve energie wordt doorgegeven aan het ongeboren kind.

Tijdens de zwangerschap groeit er nieuw leven in de moeder. Als je als mama in balans bent, heeft dit een positieve invloed op de band tussen moeder en kind.

Bewegen tijdens de zwangerschap heeft veel gunstige effecten. Zowel het hoofd leeg maken, als de weeën makkelijker opvangen met een betere coping tijdens de bevalling tot gevolg.

Hoe we werken:

Iedereen mag vanaf 14 weken zwangerschap meedoen met de lessen zwangerschapsyoga. Men kan een beurtenkaart aankopen of de lessen los volgen. Elke les is perfect mogelijk voor iedereen in elk stadium van de zwangerschap. We leggen de focus op de ademhaling en houdingen die ook toepasbaar zijn tijdens de weeën. Op het einde nemen we steeds de tijd voor een ontspanningsmoment om even helemaal tot rust te komen.

Voordelen zwangerschapsyoga:

 • Het in contact komen met je lichaam en baby
 • Minder rugpijn door meer bewust te zijn van de houding gedurende de zwangerschap
 • Leren ontspannen en bewuster ademen
 • Sterk houden van het lichaam
 • Aangepaste yogahoudingen, specifiek voor zwangere die te ver zijn om in reguliere lessen mee te doen
 • Veilig voor moeder en kind

Lesgeefsters:

Ik ben Han, een vrolijke yogadocente die liever op mijn hoofd staat dan op mijn twee voeten.

De voorbije jaren heb ik het geluk mogen ervaren twee wondere wezentjes in mijn buik te laten groeien en ze met behulp van het prachtige vroedvrouwenteam van Bollebuik thuis te baren. Lilani, mijn hemels bloemetje, geboren in de zomer van 2019 en Millo Jack, de lieve ram, geboren in de lente van 2017.

Gebeten door de yogamicrobe heb ik doorheen beide zwangerschappen, tijdens de bevallingen en gedurende de lange herstelperiodes kunnen genieten van de voordelen die een gezonde lichaamsbeweging, ademhaling en meditatie te bieden hebben. Dankbaar voor alle kracht die yoga me heeft geboden, heb ik zin om nu op mijn beurt mijn kennis en hulp aan te bieden aan toekomstige mama’s.

Leuk weetje: Lilani is geboren in mijn eigen yogazaaltje.

Aline Visser (1980) ontdekte op haar 18de yoga en dit heeft ze niet meer losgelaten. Het maakt een erg belangrijk deel uit van haar leven. Ze beoefende verschillende stijlen en enkele jaren geleden kreeg ze de kans om haar passie te delen met andere mensen. Naast yoga heeft ze ook nog ervaring met verschillende andere vormen van lichaamswerk (zen-shiatsu, Jin Shin Jyutsu, PsychK, 5Ritmes,…) . Aline is overtuigd van de leuze ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ en ze gelooft heel erg in ‘de wijsheid van het lichaam’.

Aline Visser (1980) studeerde af als dierenarts en is werkzaam in het wetenschappelijk onderzoek. Ze is trotse mama van Jinte en Quinn.

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Prijs en inschrijving

Meebrengen

Yogamatje, flesje water, handdoek en eventueel yogabolster.

Data

 • Met Aline: op Dinsdag van 19u tot 20u00
 • Met Han: op Vrijdag van 13u30 tot 14u30

Fitmommy

Starten met fitmommy na de bevalling, helpt je om op een rustige, verantwoorde manier terug je lichaam te leren kennen.

Een zwangerschap, bevalling en keizersnede hebben een grote impact op het lichaam. Onmiddellijk terug je sport starten van voorheen, zonder begeleiding of gegradueerde opbouw, is niet altijd een goed idee. Tijdens en na zwangerschap heeft je lichaam veranderingen ondergaan en ben je minder fysiek actief of op een andere manier actief geweest.

Door middel van de groepslessen Fitmommy trachten we je lichaam terug te leren kennen en te versterken op een verantwoorde manier.

Hoe we werken

De lessen kunnen gestart worden vanaf 6 weken na de bevalling, indien de bekkenbodem voldoende is hersteld.  Postnatale controle door een gespecialiseerde bekkenbodemkinesitherapeut is erg aan te raden voor de opstart. Moeders van reeds oudere kinderen, die terug geactiveerd willen worden, zijn zeker ook welkom.

De lessen duren een uur en worden individueel aangepast naargelang de situatie van iedere deelnemer. We werken dan ook in kleine groepen van maximaal 7 personen. De docent komt rond om te oefeningen individueel te corrigeren. Bij klachten, kunnen de oefeningen worden aangepast, waardoor iedereen op zijn niveau aan de slag kan. Baby’s zijn welkom.

Lesgeefster:

Ik ben Han, een vrolijke yogadocente die liever op mijn hoofd staat dan op mijn twee voeten, fiere mama van Lilani (2019) en Millo Jack (2017).

Dankzij deze twee prachtige mensjes heb ik mogen ervaren waar een vrouwenlichaam toe in staat is: het laten groeien en bloeien van wondere wezentjes.

Beide zwangerschappen heb ik helemaal anders beleefd, met geheel andere kwaaltjes en twee unieke thuisbevallingen. Voor, tijdens en na de bevalling hebben yoga en een gezonde lichaamsconditie mij enorm geholpen om zowel fysiek als mentaal door deze veranderende periode te komen. Ik kijk ernaar uit mijn tips & tricks met zwangere vrouwen en kersverse mama’s te mogen delen.

Prijs en inschrijving

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Data

 • Op Donderdag:
  Fitmommy met baby van 14u-15u
  Fitmommy zonder baby van 19u45-20u45

Zwanger Fit

Een fit lijf is altijd fijn, destemeer wanneer je zwanger bent. Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam een hele hoop fysieke en emotionele veranderingen. Als je in beweging blijft en je conditie onderhoudt, wordt het zwangere leven een stuk gemakkelijker. Zo kun je de kans op kwaaltjes verminderen en help je je lichaam al een fixe stoot vooruit voor een spoedig herstel na de bevalling. Volgens onderzoek is gebleken dat sporten tijdens de zwangerschap een gemakkelijkere bevalling teweeg kan brengen. Mooi meegenomen, toch?  Verantwoord en met de juiste begeleiding bewegen is dus de boodschap!

Hoe we werken:

Iedereen mag vanaf 14 weken zwangerschap meedoen met de lessen Zwanger Fit. Elke les is perfect mogelijk voor iedereen in elk stadium van de zwangerschap. Doordat we in kleine groep sporten, kan elke oefening individueel worden aangepast waar nodig.

Beval je vroeger dan voorzien of zijn je beurten nog niet op, dan kan je na de bevalling gewoon verder doen met Mommy Fit, een aangepaste work-out voor de kersverse mama. En weet je wat? Je kleine spruit mag zelfs mee!

Voordelen zwanger fit:

 • Sterk houden van het lichaam
 • Je hebt meer lucht en raakt minder snel moe
 • Verlaagt de kans op bekkenbodemproblemen
 • Sneller weer fit nà de bevalling
 • Minder last van stress- en angstklachten
 • Zorgt voor een betere nachtrust
 • Minder last van vochtophoping
 • Sporten binnen een veilige en ontspannen omgeving
 • Persoonlijke aanpak in kleine groep (max 7)

Lesgeefster:

Ik ben Han, een vrolijke yogadocente die liever op mijn hoofd staat dan op mijn twee voeten, fiere mama van Lilani (2019) en Millo Jack (2017).

Dankzij deze twee prachtige mensjes heb ik mogen ervaren waar een vrouwenlichaam toe in staat is: het laten groeien en bloeien van wondere wezentjes.

Beide zwangerschappen heb ik helemaal anders beleefd, met geheel andere kwaaltjes en twee unieke thuisbevallingen. Voor, tijdens en na de bevalling hebben yoga en een gezonde lichaamsconditie mij enorm geholpen om zowel fysiek als mentaal door deze veranderende periode te komen. Ik kijk ernaar uit mijn tips & tricks met zwangere vrouwen en kersverse mama’s te mogen delen.

Prijs en inschrijving

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Data

 • Op Donderdag van 18u30 tot 19u30

Tieneryoga

In een tijd waar er zoveel met je en rondom je gebeurt, is het fijn om in verbinding te blijven met je lichaam en om je ontspannen en zeker te voelen. Yoga kan je hierbij helpen. Ben je te oud voor kinderyoga en net te jong voor volwassen yoga? Als tiener heb je recht op je eigen yogales!

De yogavorm die we hierbij gebruiken wordt Hatha Yoga genoemd. ‘Hatha’ is Sanskriet: ‘ha’  betekent zon, ‘tha’ betekent maan. Het woord yoga betekent ‘verbinden’. Hatha Yoga staat dus voor het evenwicht vinden tussen 2 tegengestelden, namelijk de balans tussen je lichaam en je denken. Naast het uitvoeren van de verschillende yogahoudingen (asanas genoemd), schenken we daarom ook aandacht aan ademhalings- en concentratieoefeningen, loslaten van spanning in je hoofd en in je lichaam, versterken van je kracht en balans, coördinatie en conditie. Elke les sluiten we af met een meditatie. Tussendoor is er ruimte voor een kringgesprek en een creatief moment.

We werken rond thema’s die nauw aansluiten bij jouw leefwereld als tiener: zelfvertrouwen, examenstress, vriendschap, puberteit, kracht, weerbaarheid,… Met tieneryoga kom je dichter bij jezelf en krijg je inzicht in je ware ik en hoe je bepaalde problemen zelf kan oplossen. Je vindt meer innerlijke rust en kracht in het dagelijkse leven.

De yogalessen zijn absoluut niet prestatiegericht. Hier mag je helemaal zijn wie je bent. De groep wordt bewust klein en gezellig gehouden om een plek te creëren waar rust, vertrouwen en veiligheid centraal staan.

han@groepspraktijkblink.behan@groepspraktijkblink.be

Lesgeefster:

Ik ben Han, een vrolijke yogadocente die liever op mijn hoofd staat dan op mijn twee voeten. Na 10 jaar yoga-ervaring en vooral ‘zin in meer’ trok ik mijn stapschoenen aan en vertrok naar de voet van het Himalaya-gebergte om er in de leer te gaan bij de Chanchani’s (o.a. gekend van het boek Yoga for children). Na een maand in mijn eentje rondreizen, en het dagelijks beoefenen van Iyengar yoga, besloot ik me toe te spitsen op kinderyoga. Na een knotsgekke opleiding tot kinderyogadocente bij Leen Demeulenaere van Kreakatau en verdere bijscholingen bij de immervrolijke Helen Purperhart, richtte ik mijn eigen yogaschooltje op, Inimini Yogini. Van daaruit organiseer en begeleid ik ludieke creayogakampen op idylische plekken in Vlaams-Brabant. Samen met de kinderen en de jongeren, te midden van de natuur, zorg ik voor een zen-artistieke mengelmoes van kinderyoga en creatieve momenten. Enkele van de specialisaties die ik op zak heb, zijn: Ashtanga yoga voor tieners, Yoga in de klas, Krachtspelmethode en Chakrayoga. Via spel, beweging, rust en creatieve expressie laat ik graag ieder kind zijn of haar eigen balans en kracht (her)ontdekken.

Daarnaast ben ik fiere mama van Lilani en Millo Jack en een creatieve duizendpoot met mijn pootjes in de mode-, theater- en textielwereld.

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Prijs en inschrijving

Meebrengen

Yogamatje, flesje water, handdoek en eventueel yogabolster.

Data

 • Elke donderdag van 16u30 tot 17u30

Yoga met Han

Bewegingsvrijheid is essentieel voor zowel het lichamelijke als emotionele welzijn. Stress, chronische spanning en blessures hebben een negatief effect op ons dagelijkse leven. Yoga is een manier om balans te creëren in het lichaam en verbindt ontspanning met beweging.

Yoga met Han is voornamelijk geschikt voor mensen die zich met het lichamelijke aspect van yoga willen bezighouden. Het zijn actieve, dynamische yogalessen waarbij je lichaam uitgedaagd wordt. De yogavorm die hiervoor wordt aangereikt, zal niet strikt één yogavorm zijn, wel een rijke variatie van verschillende stijlen (o.a. Iyengar, Hatha, Vinyasa).

Tijdens de lessen is er veel aandacht voor detail, precisie en symmetrie in de houdingen. In eerste instantie om blessures te verhinderen of net te helen, in verder opzicht om jouw ervaring van yoga te kunnen verdiepen. Hoe verder de lessenreeks vordert, hoe vaker de verschillende houdingen zich vanuit een vloeiende flow zullen opvolgen.

Je leert ook bewust en gecontroleerd ademhalen wat helpt om je te focussen en te ontspannen. De combinatie van houdingen en ademhaling brengen meer energie en beweging in je lichaam en meer ontspanning in je mind. Het doel is om meer kracht, souplesse en weerstand te krijgen in het lichaam en dit met een rustige en evenwichtige geest.

Je hoeft niet sterk of lenig te zijn of over een topconditie te beschikken om aan deze lessen deel te nemen. Er zijn steeds verschillende opties waardoor je de houdingen op maat van jouw lichaam kan uitvoeren. Zoals alle vormen van yoga, is het geen competitie en is het open voor iedereen.

han@groepspraktijkblink.behan@groepspraktijkblink.be

Lesgeefster:

Ik ben Han, een vrolijke yogadocente die liever op mijn hoofd staat dan op mijn twee voeten. Sinds 2004 ben ik helemaal gebeten door de yogamicrobe. Van Hatha yoga, Iyengar yoga, critical alignment yoga, Poweryoga, yoga in touwen tot kinderyoga. Ik zou me een leven zonder yoga niet meer kunnen inbeelden. Na een tal van opleidingen en specialisaties en een avontuurlijke reis aan de voet van het Himalaya-gebergte, ben ik in 2014 begonnen met lesgeven aan volwassenen en kinderen en organiseer en begeleid ik ludieke creayogakampen voor kinderen en tieners. Zo ben ik oprichtster van ‘Inimini Yogini’.

Daarnaast ben ik fiere mama van Lilani en Millo Jack en een creatieve duizendpoot met mijn pootjes in de mode-, theater- en textielwereld.

Prijs en inschrijving

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Meebrengen

Yogamatje, badhanddoek, fleezen dekentje, eventueel klein kussentje

Data

Op Donderdag van 15u15 tot 16u15 
Op Vrijdag van 12u15 tot 13u15

Yoga met Aline

Yoga is een methode om opnieuw harmonie en evenwicht te brengen; om ons lichaam en onze geest te verbinden. Aan de hand van houdingen brengen we ons lichaam in beweging met de ademhaling als gids. We combineren de rustige, zachte aanpak van yin yoga met actievere oefeningen uit de yange yoga. De yinne oefeningen zijn vooral gericht op bindweefselstructuren; de yangere poses zijn vooral gericht op de spieren en de kracht in ons lichaam. We werken aan een vitaal lichaam, een open hart en heldere, rustige mind; ieder volgens zijn/haar mogelijkheden. Stap voor stap leer je je lichaam en geest beter kennen, word je leniger, verbetert je houding, voel je je confortabler in je lichaam en komt er meer ruimte voor je ademhaling en doorstroming van energie.

Maak een afspraakMaak een afspraak

Nog enkele andere voordelen van yoga op een rijtje:

 • Minder stress of er beter mee om kunnen gaan
 • Minder pijn
 • Betere ademhaling
 • Toename van veerkracht
 • Verbeterde bloedsomloop
 • Verhoogde concentratie, meer focus
 • Meer innerlijke rust
 • Niet prestatie gerichte vorm van lichaamsbeweging
 • Me-time
 • …..

Hoe we werken:

In deze reeks gaan we yoga vooral benaderen door onszelf te onderzoeken. We zorgen ervoor dat houdingen op een veilige manier worden uitgevoerd. De oefeningen worden rustig gegeven zodat er ruimte is om ons lichaam en onze geest te exploreren. We werken in kleine groepen (min 3, max 8 deelnemers) zodat er specifieke vragen en individuele begeleiding mogelijk is.  Ieder lichaam is immers uniek en voor elke houding zijn variaties voorhanden om aan ieders noden tegemoet te komen.

Lesgeefster:

Aline Visser (1980) ontdekte op haar 18de yoga en dit heeft ze niet meer losgelaten. Het maakt een erg belangrijk deel uit van haar leven. Ze beoefende verschillende stijlen en enkele jaren geleden kreeg ze de kans om haar passie te delen met andere mensen. Naast yoga heeft ze ook nog ervaring met verschillende andere vormen van lichaamswerk (zen-shiatsu, Jin Shin Jyutsu, PsychK, 5Ritmes,…) . Aline is overtuigd van de leuze ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ en ze gelooft heel erg in ‘de wijsheid van het lichaam’.

Aline Visser (1980) studeerde af als dierenarts en is werkzaam in het wetenschappelijk onderzoek. Ze is trotse mama van Jinte en Quinn.

Prijs en inschrijving

 • Inschrijven via mail naar: aline@groepspraktijkBLINK.be
 • Proefles: 8 euro
 • Losse les: 15 euro
 • 5 beurtenkaart (2m geldig) :65 euro
 • 10 beurtenkaart (4m geldig): 120 euro
 • Het mag cash betaald worden bij aanvang van de les of overgeschreven worden op het rekeningnummer: BE45 5230 8104 4989 met vermelding van je naam en “yinyoga BLINK”).
 • Wanneer je bent ingeschreven, zal je ook gevraagd worden om een vragenlijst in te vullen om te specifieke noden en verwachtingen te kunnen schetsen.

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Meebrengen

Yogamatje, badhanddoek, fleezen dekentje, eventueel klein kussentje

Data

Maandag – 12u15-13u15
Dinsdag – 20u15-21u15