De praktijk werd in 2009 door Kinesitherapeut Jesse de Moffarts opgericht in de Blijde-Inkomststraat 109 te Leuven en de daaropvolgende jaren groeide de praktijk verder uit tot de Groepspraktijk Kinesitherapie BLINK (de naam BLINK, staat voor de locatie Blijde-Inkomststraat).
In het najaar van 2017 verhuisde de praktijk naar een groter pand in de Tiensestraat 213, om te kunnen evolueren naar een paramedische groepspraktijk, waar naast Kinesitherapie ook Psychotherapie, Seksuologie, Postpartumconsult/Oudercoaching en Dietiek worden aangeboden.
Concept: De 4 belangrijkste bouwstenen in Gezondheid zijn Beweging, Voeding, Mindset en Stressmanagement. We willen in onze praktijk door interprofessioneel samen te werken vanuit deze verschillende pilaren, de kwaliteit van zorg naar een hoger niveau tillen.
Daarnaast wordt de locatie in de Blijde-Inkomststraat 109 nog steeds gebruikt voor groepslessen, info-avonden,…
Visie
Spiegel van de ziel
Hoe meer ervaring je binnen je eigen discipline opdoet, des te meer je beseft dat lichaam en geest een geheel vormen en het een enorme meerwaarde kan hebben om klachten of problemen vanuit verschillende invalshoeken met therapeuten met elk hun eigen specialisme samen aan te pakken. Dit is uiteraard niet voor elke patiënt/cliënt noodzakelijk. Bij complexere problematieken kan het echter zeer zinvol zijn.
We willen de zelfredzaamheid/zelfcontrole van de patiënt/cliënt stimuleren, via onze begeleiding terug vertrouwen geven in ieders eigen lichaam en geest en tools aanreiken die elke patiënt/cliënt in staat stelt om zelf zijn/haar gezondheid in handen te nemen.
We streven naar een zo kwalitatief mogelijke zorg op maat van de individuele patiënt/cliënt, ongeacht welke discipline of combinatie van disciplines hiervoor nodig is, en dit vanuit een evidence-based practice.
De valkuil van multidisciplinaire samenwerking is echter dat therapieën zonder echte integratie langs elkaar door worden aangeboden. Om dit te vermijden investeren we met groepspraktijk BLINK in interprofessionele samenwerking. Het verwerven en integreren van voldoende basiskennis van elkaars specialisaties vormt een onderdeel van het geheel. Zo maken we via regelmatig interdisciplinair en monodisciplinair overleg, casusbesprekingen, interne en externe bijscholing en stagebegeleiding van studenten in opleiding, optimale doorverwijzing en samenwerking mogelijk.