Skip to main content

Anouk Vidts

Klinisch Seksuoloog en relatie- gezinstherapeut

Ik begon mijn studiecarrière met de opleiding vroedkunde aan de KHLeuven waarin ik meteen enkele van mijn kwaliteiten kon benutten. Zo merkte ik dat ‘er zijn voor’ en ‘luisteren naar’ zwangere koppels en kersverse ouders mijn grootste troeven waren. Ik botste echter op het feit onvoldoende kennis te hebben omtrent seksualiteit voor, tijdens en na de zwangerschap. Hierop besloot ik me, na het behalen van het diploma vroedkunde, verder te verdiepen in de seksuologische wetenschappen en volgde de Master in de Seksuologie aan de KU Leuven. Tijdens deze opleiding groeide mijn passie voor het klinische werk binnen de seksuologie, namelijk het begeleiden van zowel individuen als koppels met seksuele zorgen. Bijgevolg volgde ik een intensieve opleiding, het Postgraduaat in de Klinische Seksuologie, om mijn klinische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Seksuele zorgen kunnen mogelijk leiden tot het verstoren van de relationele dynamiek binnen een partnerrelatie en ook omgekeerd kunnen relationele zorgen mogelijk leiden tot het verstoren van de seksuele beleving. Ik vind het dan ook belangrijk om te kijken naar de interacties tussen koppels en om dit te onderbouwen volgde ik een bijkomende opleiding in de Systeemcounseling.

 

Naast mijn werk binnen Groepspraktijk Blink werk ik ook als klinisch seksuoloog en systeemcounselor binnen het Centrum voor Klinische Seksuologie en Sekstherapie (CeKSS) in het UPC KU Leuven. Ik ben ook aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS) en de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS).

 

Tot op de dag van vandaag ben ik mijn passie verder aan het uitbouwen, gedreven door mijn motivatie en doorzettingsvermogen. Zo blijf ik via studiedagen en congressen op de hoogte van recente ontwikkelingen.

Ik begeleid individuen, koppels en gezinnen bij hun relationele en seksuele zorgen. Daarnaast specialiseerde ik me in het begeleiden en het geven van gespecialiseerd advies aan individuen, koppels en gezinnen met zorgen en vragen rond genderdysforie. Multidisciplinair overleg met de diensten gynaecologie, urologie en endocrinologie is hiervoor vereist.

Wanneer ik niet aan het werk ben kan je mij vinden bij vrienden, in het buitenland of op het volleybalveld.