Skip to main content

Cathelijn Kames

Klinisch seksuoloog

In 2009 startte ik een bacheloropleiding tot toegepast klinisch psycholoog – Thomas More. Mijn eindstage liep ik bij het Psychologisch en Pedagogisch Opvoedings- en Adviesbureau in Paramaribo, Suriname. Als hulpverlener in een andere cultuur aan de slag gaan, was voor mij een rijke ervaring. Geboeid door relationele dynamieken en het verband met de medische wereld, koos ik in 2012 voor een master in de seksuologie – KU Leuven. In 2016 vulde ik deze opleiding aan met een postgraduaat in de klinische seksuologie – KU Leuven. Momenteel blijf ik via studiedagen en congressen op de hoogte van recente ontwikkelingen.

Naast mijn professionele activiteiten binnen Groepspraktijk Blink, ben ik sinds 2016 werkzaam in het Centrum voor Klinische Seksuologie en Sekstherapie (CeKSS) – UPC KU Leuven. In beide contexten begeleid ik individuen, koppels en gezinnen bij relationele en seksuele zorgen, klachten of problemen. Daarnaast specialiseerde ik me in genderproblematieken. Multidisciplinair overleg met de diensten gynaecologie, urologie en endocrinologie is hiervoor vereist.

De voorbije jaren was ik actief als vormingsmedewerker; eerst bij JOETZ en later bij Pimento. Hoewel ik jongeren en hun begeleiders bij allerhande thema’s ondersteun, ligt mijn expertise bij relationele en seksuele vorming. Verder werkte ik als oncopsycholoog en -seksuoloog in het Multidisciplinair Borstcentrum (MBC) en op de dienst Oncologische heelkunde – UZ Leuven. Hier begeleidde ik mensen tijdens en na het (borst)kankerproces. Met behulp van deze werkervaring kon ik mijn klinische specialisatie wat betreft ‘ziekte en seksualiteit’ verder uitbreiden.

Naast mijn professionele werkzaamheden geniet ik van reizen, duiken, sporten en lezen. Regelmatig engageer ik me als vrijwilliger.

Contacteer Cathelijn