Skip to main content

Elien Vertongen

Psycholoog en client-centered therapeut in opleiding

Tel.: 0472/298167

Mail: elien@groepspraktijkblink.be

Ik studeerde in 2021 af aan de KU Leuven als klinisch psycholoog.

Hiervoor deed ik reeds een jaar ervaring op in het CGG van Sterrebeek. Na het afstuderen kreeg ik de kans om een van de therapeuten in het Multiversum in Mortsel te vervangen. Hier ontwikkelde ik groepstherapieën voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar en raakte ik gepassioneerd door het werken met groepen. Mijn focus lag vooral op het ervarings- en lichaamsgericht werken met behulp van meditatie, dans, poëzie, etc.

Nadien nam ik enkele maanden de ruimte om meer in contact te komen met mezelf en mijn intuïtie door o.a. een tijd naar het buitenland te trekken.

Deze reis werd verdergezet door een postgraduaat in de cliëntgerichte psychotherapie. Hier word ik begeleid om in een veilig klimaat een authentieke zorgrelatie met mijn cliënten aan te kunnen gaan, waarin de focus voornamelijk ligt op hun zelfredzaamheid en groeipotentieel.

Naast het werken bij BLINK ben ik sinds april 2022 werkzaam als therapeut in de groepspraktijk Tondel in Gent. Omwille van een interesse voor een brede waaier aan problemen en klachten kunnen zowel jongeren en volwassenen bij mij terecht met de moeilijkheden waarmee ze kampen zoals bijvoorbeeld angstklachten, stemmingsproblemen, rouw, trauma, relationele moeilijkheden, identiteitsvragen, etc.

Verder ben ik enorm geboeid door vragen over betekenis- en zingeving, ons bestaan en de dood.

In mijn vrije tijd houd ik ervan om de natuur op te zoeken, te schrijven en lezen, organiseer ik evenementen en breng ik veel tijd door met de mensen die ik graag zie.