Skip to main content

Emelie Van Goethem

Klinisch Seksuoloog en Systeemtherapeut

Mail: emelie@groepspraktijkblink.be

0456/317319

Ik studeerde klinische psychologie in het mooie Gent en liep daar stage in het centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Hier kwam ik in contact met verschillende soorten problematieken. Ik kreeg de mogelijkheid om hier na mijn stageperiode aan de slag te gaan en heb hier heel wat relevante werkervaring kunnen opdoen. Nadien volgde ik een specifieke lerarenopleiding in de psychologie. Momenteel werk ik in Leuven als eerstelijnspsycholoog. In september 2022 zal ik het postgraduaat systeemtherapie aanvatten waarmee ik me verder kan scholen in dit therapeutisch perspectief.

Ik vind het belangrijk om mensen niet los te zien van hun context, de omgeving waarin ze leven, de tijdsgeest, de familie en vrienden door wie ze worden omringd. Al die factoren en leerervaringen doorheen het leven vormen je tot de persoon wie je nu bent. We onderzoeken op welke zaken en vragen je botst, welke conflicten je ervaart en hoe deze zijn ingebed in de samenloop van al die factoren. Samen zoeken we vervolgens naar manieren om hiermee om te gaan. Vanuit een oprechte interesse leer ik je beter kennen en bied ik jou een plek waarin je vrijuit kan spreken zonder waardeoordeel. Mijn prioriteit is om je op je gemak te stellen door een open en verwelkomende houding te hebben.

Als (jong)volwassene ontvang ik je graag in de therapieruimte. Verschillende klachten kunnen daarbij aan bod komen: existentiële vragen en identiteitsproblematiek, rouw, depressieve klachten, burn-out, angstklachten, trauma, familiale- en relatieproblemen, slaapmoeilijkheden en aanpassingsproblemen.

Ik spreid graag mijn tijd tussen familie en vrienden, natuur, gezond eten, sport en dichtbij of ver weg reizen, en het liefst van al in een combinatie.