Skip to main content

Freya Uyttebroeck

Klinisch Psycholoog en Act-Therapie

Ik startte mijn hogere studies met de opleiding toegepaste psychologie. Tijdens deze opleiding deed ik ervaring op tijdens mijn stage bij volwassenen en jongeren in psychiatrie. Ik kwam in contact met diagnostiek, het geven van psycho-educaties,… Gedurende het laatste jaar van deze opleiding werd ik geselecteerd om de zelfmoordlijn bij te staan. Hierna ben ik met mijn masteropleiding Klinische Psychologie aan de VUB gestart. Gedurende deze opleiding liep ik stage bij de ACT-Academie, waarbij ik erg veel ervaring kon opdoen als therapeut, talloze opleidingen kon volgen met betrekking tot act therapie en zelf ook trainingen, workshops mocht geven. Hierna volgde ik ook meteen een opleiding rond hartcoherentie: een methodiek om stress en angst beter te kunnen reguleren.

Ik ben geïnteresseerd in een ruim scala aan moeilijkheden waar mensen mee worstelen. Tijdens ACT- therapie gaan we samen op zoek naar jouw waarden: hoe jij in het leven wilt staan, welke persoon jij wilt zijn (tegenover anderen), wat jij belangrijk/leuk vindt,… Daarbij identificeren we ook alle moeilijkheden die buiten en binnen jou liggen en zoeken we samen de beste manier om hiermee om te gaan.

Adolescenten, volwassenen en ouderen kunnen bij mij terecht voor verschillende problematieken zoals stemmingsproblemen, angstklachten, stress, burn-out, laag zelfbeeld, eetproblemen, rouw, sociale moeilijkheden enzovoort.

Mijn vrije tijd vul ik voornamelijk met de mensen waar ik van hou, lopen, paardrijden (ik geef ook nog therapie met paarden), fitness en muziek.