Skip to main content

Nele Lievens

Manueel therapeut en sportkinesitherapeut
Dry Needling

Hallo daar, ik ben Nele, geboren en getogen in Leuven. Ik ben sportkinesitherapeute en ook manueel en myofasciaal therapeute. Binnen team BLINK ben ik de experte in loopgerelateerde klachten en sportletsels in het algemeen. Daarnaast behandel ik ook complexe klachten t.h.v. het onderste lidmaat en de wervelkolom. Je kan bij mij dus terecht voor revalidatie, consultatief onderzoek, screening, looptechnische analyse, looptechnische training, krachttraining, preventie, manuele therapie en dry needling.

Naast mijn werkzaamheden bij BLINK ben ik actief betrokken bij de dagdagelijkse opvolging en centrale werking van de elite-atleten van de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Ik ben lid van de medische commissie topsport binnen de VAL en begeleid regelmatig onze atleten tijdens kampioenschappen in binnen- en buitenland.

Deze topsportbegeleiding biedt me de unieke mogelijkheid samen te werken met experten uit verschillende vakdomeinen zoals sportartsen, orthopedisch chirurgen, psychologen, voedingsdeskundigen, trainers en dergelijke meer. Dit netwerk blijft steeds evolueren en ik kan dit dagelijks aanwenden in de praktijk om revalidaties optimaal op de rails te zetten. Voor het bereiken van high performance doelstellingen of het efficiënt behandelen van complexere klachten is een team opzetten rond de atleet/patiënt namelijk van groot belang.

Sinds 2019 ben ik docente bij de opleidingsorganisatie SmartEducation. Ik geef er opleidingsdagen aan andere kinesitherapeuten over preventie en behandeling van loopgerelateerde letsels alsook over looptechnische analyse en re-training.

Ik leg het dus graag uit maar natuurlijk zat/zit ik zelf ook op de schoolbanken. In 2014 studeerde ik Magna cum laude af aan de KU Leuven als Master of Science in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, musculoskeletale aandoeningen – optie sport. Nadien beëindigde ik met dezelfde graad de postgraduaatsopleiding Manuele therapie (KU Leuven). Ik volgde reeds verscheidene opleidingen van nationale en internationale experten om evidence based en state-of-the-art revalidatie aan te kunnen bieden. Jaarlijks kies ik mijn volgende vormingen zorgvuldig uit om mijn kennis uit te breiden en mijn skills te finetunen.

Agenda Nele