Skip to main content

Nele Lievens

Manueel therapeut en sportkinesitherapeut
Dry Needling

Ik studeerde in 2014 af als Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie aan de KU Leuven, met als specialisatie musculoskeletale aandoeningen en sportkinesitherapie. In 2015 behaalde ik het postgraduaatsdiploma van Manueel Therapeut (KU Leuven). Daarna volgde ik diverse bijscholingscursussen m.b.t. dry needling, sport- en loopgerelateerde letsels en manuele therapie. Mijn interesse gaat uit naar de behandeling van complexe musculoskeletale klachten en de revalidatie van sportletsels. Analyse van bewegingspatronen en looptechniek staan centraal bij zowel de competitieve als recreatieve atleet, curatief en preventief.

In het verleden ben ik jaren actief geweest als atlete en jeugdtrainster bij Daring Club Leuven Atletiek. Mijn professionele carrière combineren met mijn liefde voor de atletieksport is altijd een droom geweest. Ik ben een gecertificeerde RunningSmart-coach en sinds 2015 ook lid van de medische commissie van de Vlaamse Atletiekliga. Als kinesitherapeut begeleid ik competitieve atleten van Team Belgium op kampioenschappen in binnen- en buitenland. Naast atletiek ben ik als kinesitherapeut actief geweest bij de nationale ploeg reddend zwemmen en het ijshockeyteam Leuven Chiefs.

Om steeds beter te worden in mijn vak blijf ik me regelmatig bijscholen om up-to-date te blijven over de recente wetenschappelijke evidentie binnen de kinesitherapie.

Agenda Nele