Skip to main content

” Geboeid door de complexiteit van mensen en hun interacties wist ik al vroeg dat ik met mensen wilde werken. Daarom koos ik voor de Professionele bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen, waar ik leerde jongeren, ouders en hun context te ondersteunen bij uitdagende situaties. Tijdens deze studie kwam ik meermaals in aanraking met thema’s omtrent seksualiteit en (liefdes)relaties. Tijdens mijn Zuid-Stage in Ecuador kreeg ik de kans om deze onderwerpen verder te verkennen door seksuele vorming te geven aan jonge meisjes in kwetsbare situaties. Deze ervaring deed mijn interesse in de seksuologie verder groeien.

Met een steeds diepere interesse voor het vakgebied besloot ik mijn kennis uit te breiden met een Master in de Seksuologie aan de KU Leuven. Mijn enthousiasme voor seksuele educatie zette ik voort als mede-coördinator van het project Seksuele Opvoeding op School (SOS) binnen de Belgian Medical Students’ Association (BeMSA), waar ik samen met het team seksuele voorlichting organiseerde voor leerlingen van Leuvense middelbare scholen. Hoewel ik aanvankelijk vooral geïnteresseerd was in de seksuele pedagogiek, ontdekte ik tijdens mijn opleiding tot seksuoloog al snel een passie voor de klinische seksuologie. Hier vond ik een unieke combinatie van mijn vaardigheden: het aandachtig luisteren, ondersteunen, en het opbouwen van een veilige, vertrouwelijke ruimte waarin mensen openlijk kunnen spreken over hun zorgen.

Voor veel mensen is seksualiteit een belangrijk onderdeel van het leven en essentieel voor intimiteit in relaties. Toch verloopt dit niet altijd zoals gewenst. Op elk moment in het leven kunnen uitdagingen invloed hebben op seksualiteit, relaties en algemeen welzijn. Als seksuoloog help ik mensen graag om een goed evenwicht terug te vinden. Samen zoeken we naar manieren waarop jouw/jullie seksualiteit vervullend kan zijn. Ieder traject is uniek en wordt afgestemd op jouw/ jullie ervaringen en wensen.

Om mijn klinische vaardigheden verder te verdiepen volg ik de praktijkopleiding Systemisch werken rond (seksuele) relaties om mijn expertise binnen het klinische domein verder uit te bouwen. Daarnaast ben ik lid van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS) en blijf ik door mijn leergierigheid op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Ook neem ik regelmatig deel aan supervisies, intervisies en multidisciplinair overleg om mijn kennis en vaardigheden continu te versterken. ”