Skip to main content

Cajsa Tonoli

Bekkenbodemtherapeut
Sportkinesitherapeut
Dry Needling

 

 

Gezondheid in al zijn aspecten bespreekbaar maken en aanmoedigen. Daar staat kinesitherapie voor mij voor. Met een holistische, empathische en open blik benader ik elke patiënt.

In 2010 studeerde ik af als ‘Master in de musculoskeletale revalidatie, optie sportkinesitherapie’. Ik verdiepte me nog eerst even verder in het onderzoeksveld en onderzocht wat de effecten van fysieke activiteit op onze hersenfunctie zijn. In 2014 behaalde ik mijn doctoraat in de kinesitherapie aan de VUB, en een doctoraat in de sportwetenschappen aan de Université de Lille 2, Frankrijk.

Aangezien ik het vooral belangrijk vind om mensen te bekrachtigen en samen na te gaan wat voor hen nu écht belangrijk is, verdiepte ik mij verder in het professioneel coachen, het personal trainen (NASM certified), trainen met specifieke doelgroepen (diabetespathologie) en behaalde ik mijn certificaat van dry needling. Mijn bijzondere interesse gaat ook naar de pelvische reëducatie. Naast bekkenbodemklachten, ligt mijn interesse specifiek in het heropbouwen van sportactiviteiten na bekkenbodemklachten, fysiek actief blijven tijdens de zwangerschap en de heropbouw naar een fysiek actief leven na de zwangerschap. Ik volg momenteel de 2-jarige interuniversitaire postgraduaatopleiding ‘pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie’.

Tevens werk ik momenteel ook als docent aan de KUL en gaf ik reeds verschillende vakken aan studenten kinesitherapie en lichamelijke opvoeding aan zowel de VUB, de UGent en de KUL. Deze vakken zijn o.a. functionele trainingstherapie, revalidatietraining & trainingsleer, cardiovasculaire revalidatie, diabetespathologie, ergonomie & preventie, neurofysiologie & neuroanatomie en functionele anatomie.

Naast mijn professionele bezigheden, ben ik trotse mama van Viktor & Arthur, en houd ik van sporten, natuur en een fijn terrasje doen met vrienden.

Agenda Cajsa