Skip to main content

Emelie Van Goethem

Klinisch Psycholoog

Mail: emelie@groepspraktijkblink.be

0456/317319

In 2018 behaalde ik mijn master diploma klinisch psychologie aan de universiteit Gent. Nadien volgde ik een specifieke lerarenopleiding in de psychologie. Ik deed reeds mooie werkervaringen op in het centrum voor geestelijke gezondheidszorg, als eerstelijnspsycholoog voor volwassenen en ouderen en in het onderwijs. Mijn bewondering en verwondering voor de unieke mens staan steeds centraal in mijn werk en studie.   

Als klinisch psycholoog vind ik het belangrijk om mensen niet los te zien van hun context, de omgeving waarin ze leven, de tijdsgeest, de familie en vrienden door wie ze worden omringd. Al die factoren en leerervaringen doorheen het leven vormen je tot de persoon wie je nu bent. We onderzoeken op welke zaken en vragen je botst, welke conflicten je ervaart en hoe deze zijn ingebed in de samenloop van al die factoren. Samen zoeken we vervolgens naar manieren om hiermee om te gaan en verder te kunnen groeien. Vanuit een oprechte interesse leer ik je beter kennen en bied ik jou een plek waarin je vrijuit kan spreken zonder waardeoordeel. Mijn prioriteit is om je op je gemak te stellen door een open en verwelkomende houding te hebben. 

Jongvolwassenen, volwassenen en ouderen ontvang ik graag in de therapieruimte waarbij we met gesprekstherapie aan de slag gaan. Verschillende klachten kunnen daarbij aan bod komen: existentiële vragen en identiteitsproblematiek, rouw, depressieve klachten, burn-out, angstklachten, trauma, familiale- en relatieproblemen, levensfasegebonden problematieken, slaapmoeilijkheden en aanpassingsproblemen. 

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan familie en vrienden, natuur, sport, gezond eten, en dichtbij of ver weg reizen, en het liefst van al in een combinatie.