Skip to main content

Op welke doelgroep richten we ons?

 • Iedereen die zin heeft om tijd te nemen voor zichzelf, om in groep met andere mensen zijn grenzen te verleggen, om te leren surfen, …
 • Iedereen is welkom als individu, of met een vriend(in). De voorbije jaren schreven de helft van de deelnemers zich alleen in en de andere helft met een vriend(in).
 • Mensen die eens nieuwe contacten willen leggen en daarnaast hun eigen grenzen willen verleggen.
 • Mensen die bezig zijn aan een eerste jobervaring of juist reeds een lang traject hebben afgelegd op 1 plaats en eens willen evalueren welk pad ze verder willen volgen.
 • Ouders van jonge kinderen of tieners die eens tijd willen nemen om in zichzelf te investeren, uit de rol van het ouderschap te stappen en voeling met zichzelf te ervaren.
 • Kortom: iedereen die zin heeft om eens uit de sleur te stappen en tijd wil nemen om te kijken wat dit avontuur hem/haar kan brengen.
 • We streven naar een toffe mix van mensen van verschillende leeftijden, elk met hun eigen ervaringen. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers de voorbije edities (2021 en 2022) is 35 jaar, met een minimale leeftijd van 22 jaar en maximale leeftijd van 50 jaar.
 • De setting doet ons altijd terugdenken aan de scoutskampen in onze jeugd, het nodigt uit tot een gevoel van samenhorigheid in groep, waar iedereen gaandeweg zijn plekje kan vinden en zichzelf mag zijn. Dat vinden we heel belangrijk om te bereiken om deze trip!

 

Hoe is S en S ontstaan?

Jesse en Isaak zijn al langer begeesterd door de zee en het surfgegeven. Het is een zeer fijne omgeving en lifestyle om als gezin (ze hebben 3 zonen) hun batterijen op te laden in de vakantieperiodes. Ze gaan al 6 jaar mee met de surfgezinskampen van BoardX.

Jesse: “We waren al langer op zoek naar een combi van surfen met onze groepspraktijk BLINK. Na het kijken van de Netflixdocu ‘Surface’, waarin Amerikaanse ex-militairen met PTSS surftherapie ondergaan, waren we helemaal overtuigd dat we iets met het surfgegeven moesten doen.

Surfen inschakelen als exposure, het gebruiken om je grenzen te verleggen en je angsten te overwinnen, kan super krachtig zijn. Ook bij onze doelgroep, nl. gezonde volwassen mensen die tijd willen nemen om stil te staan bij zichzelf in verbinding met anderen. Wanneer je surflessen kan combineren met werken rond andere bewegingsvormen, voeding, mindset en stressmanagement, heb je alle pilaren van gezondheid ingezet om een geheel aan te bieden aan je deelnemers. We zijn er van overtuigd dat de omkadering door ons team hierin een grote meerwaarde geeft.”

 

Waar kijken jullie het meeste naar uit?

Het idee is ontstaan tijdens de coronaperiode. Dit project gaf ons een andere focus. Iets om naar uit te kijken, het staat voor alles wat we zo gemist hadden: zelfontplooiing, geïnspireerd worden door nieuwe mensen te leren kennen, jezelf durven bloot geven in groep, samen plezier maken, buiten bezig zijn, connectie maken met lichaam en geest, zelfontplooiing, vakantie, het vrijheidsgevoel van buiten leven aan de zee, bezig zijn met gezondheid in al zijn aspecten.

 

Breng je als deelnemer zelf surfmateriaal mee of wordt dit voorzien?

Je krijgt een surfpak ter beschikking bij de start van de 5-daagse. Al het surfmateriaal wordt voorzien door BoardX en mag gedurende de hele periode ook naast de surflessen gebruikt worden. Je hoeft dus zelf geen surfmateriaal mee te brengen.

 

Wat is er zo fantastisch aan de locatie?

Op Pine Beach Paradise kan je glamoureus kamperen (glamping) in een tentenkamp met alle luxe. Je staat met beide voeten in het zand, je staat dicht bij de natuur, leeft volledig buiten, maar toch met al het comfort dat je nodig hebt. Meer moet dan niet zijn.

De setting geeft instant een vakantiegevoel, vaak moet je eerst even tijd nemen om te aarden op een nieuwe plek, maar op Pine Beach Paradise ben je onmiddelijk in vakantiemodus.

Zon, zee, strand, een superfijne kampplaats met gezellige plekjes om een boek te lezen, in een hangmat te luieren,…

S ’nachts hoor je de zee en het rustgevende geluid van de golven.

 

Welke workshops en bewegingsactiviteiten worden aangeboden?

Na het ontbijt is er steeds keuze uit 2 bewegingsactiviteiten, zoals yoga en een workout of loopsessie,… Zowel in de voormiddag als in de namiddag worden surflessen en  workshops parallel aangeboden waaruit je kan kiezen. Voor het avondeten worden er ook nog 2 bewegingsactiviteiten voorzien.

S’avonds is er een open bar, waar je gezellig iets kan drinken en de groep kan leren kennen.

Workshops: 

Onderstaande lijst is inidicatief en kan dus nog wijzigen:

 1. Kennismakingsworkshop
 2. Workshop rond waardenwerk
 3. Workshop Focussing
 4. Workshop Vegan apero
 5. Workshop Vegan desserts
 6. Workshop Voeding en Emoties
 7. Workshop Piekeren en Stressmanagement
 8. Workshop Shiatsu-massage
 9. Workshop eindevaluatie en feedback

Bewegingsactiviteiten:

 • Surflessen (3 keer 1.5u) en vrij surfen
 • Yoga
 • Relaxatietherapie
 • Wandelen
 • Mindfull walk
 • Workout
 • BeachVolleybal
 • Loopsessie
 • Petanque/KUBBtornooi

 

Wat maakt jullie concept nu juist uniek? Wat zijn jullie troeven?

Naast een fantastische setting, hebben we met team BLINK een ruime groep professionele therapeuten die hun expertise en enthousiasme vrijwillig inzetten om de workshops naar een hoger niveau te tillen en deze 5-daagse om te vormen tot een fantastische ervaring voor iedereen.

Vaak zijn surfyogavakanties geleid door 1 en dezelfde persoon, waar uiteraard niks mis mee is, maar wij willen een variatie van verschillende thema’s aanbieden en werken rond beweging, mindset, stressmanagement en voeding onder begeleiding van onze psychologen, seksuologen, diëtisten en kinesitherapeuten. We geloven bij BLINK heel hard in het motto ‘SAMEN WEET JE MEER en SAMEN KOM JE VERDER’. Dat is onze grootste troef! We zijn gewoon van samen te werken en vullen elkaar goed aan.

We willen mensen kennis laten maken met verschillende facetten, hen uitdagen om zich open te stellen voor nieuwe ervaringen en activiteiten, en om te geloven in het proces dat volgt. We willen tijdens deze 5-daagse hun bewustzijn verhogen en zaadjes planten, waar je nadien zelf mee aan de slag kan gaan.

 

Is dit iets wat jullie eenmalig organiseren of wordt dit herhaald?

Na een succesvolle eerste editie in 2021, maken we er een jaarlijkse traditie van!