Op welke doelgroep richten jullie je?

 • Iedereen die zin heeft om tijd te nemen voor zichzelf, die zin heeft om in groep met andere mensen zijn grenzen te verleggen, te leren surfen, …
 • Iedereen is welkom als individu, of met een vriend(in)
 • Mensen die eens nieuwe contacten willen leggen tijdens de nasleep van corona
 • Mensen die bezig zijn aan een eerste jobervaring of juist reeds een lang traject hebben afgelegd op 1 plaats en eens willen evalueren welk pad ze verder willen volgen
 • Ouders van jonge kinderen of tieners die eens tijd willen nemen om in zichzelf te investeren, uit de rol van het ouderschap willen stappen en voeling met zichzelf willen ervaren
 • Kortom: iedereen die zin heeft om eens uit de sleur te stappen en tijd wil nemen om te kijken wat dit avontuur hem/haar kan brengen.
 • We streven naar een toffe mix van mensen van verschillende leeftijden, elk met hun eigen ervaringen.
 • De setting doet ons altijd terugdenken aan de scoutskampen in onze jeugd, het nodigt uit tot een gevoel van samenhorigheid in groep, waar iedereen gaandeweg zijn plekje kan vinden en zichzelf mag zijn. Dat vinden we heel belangrijk om te bereiken om deze trip!

 

Hoe is S en S ontstaan?

Isaak en Jesse zijn al langer begeesterd door de zee en het surfgegeven. Het is een zeer fijne omgeving en lyfestyle om als gezin (ze hebben 3 zonen) hun batterijen op te laden in de vakantieperiodes.

Zo gaan ze al een 5-tal jaar met een hoop scoutsvrienden mee met de surfgezinskampen van BoardX.

Jesse: “We waren al langer op zoek naar de overweging of er geen combi inzat van surf met onze groepspraktijk BLINK.

Na het kijken van de Netflixserie: Surface, een docu waar Amerikaanse ex-militairen met PTSS surftherapie ondergingen, waren we helemaal overtuigd dat we iets met het surfgegeven moesten doen.

Surfen inschakelen als exposure, het gebruiken om je grenzen te verleggen en je angsten te overwinnen, kan super krachtig zijn. Ook bij onze doelgroep, nl. gezonde volwassen mensen die tijd willen nemen om stil te staan bij zichzelf in verbinding met anderen. Wanneer je surflessen kan combineren met werken rond andere bewegingsvormen, voeding, mindset en stressmanagement, heb je alle pilaren van gezondheid ingezet om een geheel aan te bieden aan je deelnemers. We zijn er van overtuigd dat de omkadering door ons team hierin wel echt een meerwaarde geeft.”

 

Waar kijken jullie het meeste naar uit?

Corona heeft de voorbije periode enorm gedomineerd in onze levens, maar dit project heeft ons een andere focus kunnen geven. Iets om naar uit te kijken, het staat voor alles wat we zo gemist hebben: zelfontplooiing, geïnspireerd worden door nieuwe mensen te leren kennen, jezelf durven bloot geven in groep, samen plezier maken, buiten bezig zijn, connectie maken met lichaam en geest, zelfontplooiing, vakantie, het vrijheidsgevoel van buiten leven aan de zee, bezig zijn met gezondheid in al zijn aspecten.

 

Breng je als deelnemer zelf surfmateriaal mee of wordt dit voorzien?

Je krijgt een surfpak ter beschikking bij de start van de 5-daagse gedurende heel de trip en al het surfmateriaal wordt voorzien door BoardX en mag gedurende de hele periode ook naast de surflessen gebruikt worden. Je hoeft dus zelf geen surfmateriaal mee te brengen.

 

Wat is er zo fantastisch aan de locatie?

Het is een tentenkamp, maar wel glamping. Je staat met beide voeten in het zand, je staat dicht bij de natuur, leeft volledig buiten, maar toch met al het comfort dat je nodig hebt. Meer moet dan niet zijn.

De setting geeft instant een vakantiegevoel, vaak moet je eerst even tijd nemen om te aarden op een nieuwe plek, maar op Pine Beach ben je onmiddelijk in vakantiemodus.

Zon, zee, strand, een superfijne kampplaats met gezellige plekjes om een boek te lezen, in een hangmat te luieren,…

S ’nachts wanneer je even wakker wordt, hoor je de zee en het rustgevende geluid van de golven.

 

Welke workshops en bewegingsactiviteiten worden aangeboden?

Na het ontbijt is er steeds keuze uit 2 bewegingsactiviteiten, zoals yoga en een workout of loopsessie,… Zowel in de voormiddag als in de namiddag worden surflessen en 2 workshops parallel aangeboden waaruit je kan kiezen. Voor het avondeten worden er ook altijd nog 2 bewegingsactiviteiten voorzien.

S’avonds is er een open bar voorzien, waar je gezellig iets kan drinken en de groep leren kennen.

Workshops:

 1. Kennismakingsworkshop (verplicht)
 2. Workshop rond waardenwerk
 3. Workshop Piekergedrag
 4. Workshop Focussing
 5. Workshop klimaatvriendelijk koken
 6. Workshop Vegan desserts
 7. Workshop stressmanagement
 8. Workshop eindevaluatie en feedback (verplicht)

Bewegingsactiviteiten:

 • Surflessen (3 keer 1.5u) en vrij surfen
 • Yoga
 • Relaxatietherapie
 • Wandelen
 • Mindfull walk
 • Workout
 • BeachVolleybal
 • Loopsessie
 • Petanque/KUBBtornooi
 • Fietsen beschikbaar voor functioneel gebruik of fietstochtje

 

Wat maakt jullie concept nu juist uniek? Wat zijn jullie troeven?

Naast een fantastische setting, hebben we met team BLINK (en ex-collega’s) een ruime groep professionele therapeuten die hun expertise en enthousiasme willen inzetten als vrijwilliger om de workshops naar een hoger niveau te tillen en deze 5-daagse om te vormen tot een fantastische ervaring voor iedereen.

Vaak zijn surfyogavakanties geleid door 1 en dezelfde persoon, waar uiteraard niks mis mee is, maar wij willen een variatie van verschillende thema’s aanbieden en dus werken rond beweging, mindset, stressmanagement en voeding onder begeleiding van onze psychologen, seksuologen, diëtiste en kinesitherapeuten. We geloven bij BLINK heel hard in het moto ‘SAMEN WEET JE MEER en SAMEN KOM JE VERDER’. Ik denk dat dat onze grootste troef is! We zijn gewoon van goed samen te werken en vullen elkaar zeer goed aan.

We willen mensen kennis laten maken met verschillende facetten en zichzelf uit te dagen om zich open te stellen voor nieuwe ervaringen, activiteiten en geloven in het proces dat volgt.

Voor de surflessen werken we samen met de surf coachen van BOARDX, waarvan we ook de fantastische setting mogen gebruiken te Montalivet.

 

Is dit iets wat jullie eenmalig organiseren of wordt dit herhaald?

Dit is de eerste editie van hopelijk een toekomstige jaarlijkse traditie!