Skip to main content
MaandagDinsdag WoensdagDonderdagVrijdag
09 uYinYangYoga met Aline (online)
9u00-10u00
10 u
11 u
12 uYinYangYoga met Aline
12u30-13u30
13 uYogaNidra en Relaxatie
13u45-14u45
Fitmommy + zwangerfit
12u30-13u30 (vanaf 28/11)
Fitmommy + zwangerfit
13u00-14u00
14 u
15 u
16 u
17 u
18 uprepartumconsult met Heleen
18u15-18u45 ( 1*/2w)
19 u zwangerschapsyoga met Aline
18u45-19u45
20 uYinYangYoga met Aline
20u00-21u00
21 u
22 u

Zwangerschapsyoga

Door yoga tijdens je zwangerschap te beoefenen ga je je als mama op een nieuwe manier bewust worden van je lichaam. Dit kan helpen om een nieuwe balans met meer ontspanning te vinden. Deze positieve energie wordt doorgegeven aan het ongeboren kind.

Tijdens de zwangerschap groeit er nieuw leven in de moeder. Als je als mama in balans bent, heeft dit een positieve invloed op de band tussen moeder en kind.

Bewegen tijdens de zwangerschap heeft veel gunstige effecten. Zowel het hoofd leeg maken, als de weeën makkelijker opvangen met een betere coping tijdens de bevalling tot gevolg.

Hoe we werken:

Iedereen mag vanaf 14 weken zwangerschap meedoen met de lessen zwangerschapsyoga. Men kan een beurtenkaart aankopen of de lessen los volgen. Elke les is perfect mogelijk voor iedereen in elk stadium van de zwangerschap. We leggen de focus op de ademhaling en houdingen die ook toepasbaar zijn tijdens de weeën. Op het einde nemen we steeds de tijd voor een ontspanningsmoment om even helemaal tot rust te komen.

Voordelen zwangerschapsyoga:

 • Het in contact komen met je lichaam en baby
 • Minder rugpijn door meer bewust te zijn van de houding gedurende de zwangerschap
 • Leren ontspannen en bewuster ademen
 • Sterk houden van het lichaam
 • Aangepaste yogahoudingen, specifiek voor zwangere die te ver zijn om in reguliere lessen mee te doen
 • Veilig voor moeder en kind

 

 

Lesgeefster:

Aline heeft al 25 jaar ervaring als yogabeoefenaar en meer dan 10 jaar als yogadocent. Daarnaast heeft ze kennis opgedaan in verschillende andere vormen van lichaamswerk (zen-shiatsu, meditatie, ademwerk, …), waarvan ze stukjes in de yogalessen verwerkt.

Naast de groepslessen geeft Aline ook individuele sessies rond relaxatie en stress management.

 

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

 

Inschrijven online bij ‘maak een afspraak’ -> kies 9. Groepslessen -> zwangerschapsyoga

Meebrengen

Yogamatje, flesje water, handdoek en eventueel yogabolster.

Data:

Maandag van 18u45 tot 19u45

Fitmommy

Starten met fitmommy na de bevalling, helpt je om op een rustige, verantwoorde manier terug je lichaam te leren kennen.

Een zwangerschap, bevalling en keizersnede hebben een grote impact op het lichaam. Onmiddellijk terug je sport starten van voorheen, zonder begeleiding of gegradueerde opbouw, is niet altijd een goed idee. Tijdens en na zwangerschap heeft je lichaam veranderingen ondergaan en ben je minder fysiek actief of op een andere manier actief geweest.

Door middel van de groepslessen Fitmommy trachten we je lichaam terug te leren kennen en te versterken op een verantwoorde manier.

Hoe we werken

De lessen kunnen gestart worden ten vroegste vanaf 6 weken (meestal eerder 8 à 10 weken) na de bevalling, indien de bekkenbodem voldoende is hersteld.  Postnatale controle en toestemming voor het deelnemen aan de lessen door een gespecialiseerde bekkenbodemkinesitherapeut is een must voor de opstart van de lessen, om te zorgen dat je bekkenbodem de oefeningen reeds aankan.

Moeders van reeds oudere kinderen, die terug geactiveerd willen worden, zijn zeker ook welkom. De avondles Refit and Strenght op dinsdagavond sluit goed aan op deze groepsles, wanneer je na de kraamperiode terug aan het werk gaat en niet meer beschikbaar bent overdag.

De lessen duren ongeveer een uur en worden individueel aangepast naargelang de situatie van iedere deelnemer. We werken dan ook in kleine groepen van maximaal 8 personen. De docent komt rond om te oefeningen individueel te corrigeren. Bij klachten, kunnen de oefeningen worden aangepast, waardoor iedereen op zijn niveau aan de slag kan. Baby’s zijn absoluut welkom!

Lesgeefster:

Deze groepsles wordt gegeven door 1 van onze kinesitherapeuten met specialisatie in perinatale begeleiding

Momenteel gaan de lessen enkel op donderdag door onder leiding van Jesse. De les op dinsdag is momenteel afgeschaft aangezien Sara in moederschapsrust is, maar wordt vanaf dinsdag 28/11 overgenomen door Lise. (om 12u30-13u30 ipv 13u-14u!!!!)

De lessen gaan door te Tiensestraat 213, in de oefenruimte achteraan.

Prijs en inschrijving

Data 

 • Op Dinsdag van 12u30 tot 13u30 en Donderdag van 13u tot 14u (aangepast schema tijdens de schoolvakanties)
 • Tijdens de zomermaanden juli en augustus enkel les op Donderdag!

Zwanger Fit

Een fit lijf is altijd fijn, destemeer wanneer je zwanger bent. Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam een hele hoop fysieke en emotionele veranderingen. Als je in beweging blijft en je conditie onderhoudt, wordt het zwangere leven een stuk gemakkelijker. Zo kun je de kans op kwaaltjes verminderen en help je je lichaam al een fixe stoot vooruit voor een spoedig herstel na de bevalling. Volgens onderzoek is gebleken dat sporten tijdens de zwangerschap een gemakkelijkere bevalling teweeg kan brengen. Mooi meegenomen, toch?  Verantwoord en met de juiste begeleiding bewegen is dus de boodschap!

Hoe we werken:

Iedereen mag vanaf 14 weken zwangerschap meedoen met de lessen Zwanger Fit. Elke les is perfect mogelijk voor iedereen in elk stadium van de zwangerschap. Doordat we in kleine groep sporten, kan elke oefening individueel worden aangepast waar nodig.

Voordelen zwanger fit:

 • Sterk houden van het lichaam
 • Je hebt meer lucht en raakt minder snel moe
 • Verlaagt de kans op bekkenbodemproblemen
 • Sneller weer fit nà de bevalling
 • Minder last van stress- en angstklachten
 • Zorgt voor een betere nachtrust
 • Minder last van vochtophoping
 • Sporten binnen een veilige en ontspannen omgeving
 • Persoonlijke aanpak in kleine groep (max 7)

Lesgeefster:

Deze groepsles wordt telkens  afwisselend gegeven door 1 van onze kinesitherapeuten met specialisatie in perinatale begeleiding

Momenteel gaan de lessen enkel op donderdag door onder leiding van Jesse. De les op dinsdag is momenteel afgeschaft aangezien Sara in vervroegd in moederschapsrust is en zal vanaf 28/11 overgenomen worden door haar vervangster Lise. (les dinsdag om 12u30-13u30 ipv 13u-14u!!!!)

De lessen gaan door te Tiensestraat 213, in de oefenruimte achteraan.

Praktisch

De lessen zullen  doorgaan in de oefenruimte van de praktijk, te Tiensestraat 213.

Data 

 • Op Dinsdag van 12u30-13u30  en Donderdag van 13u tot 14u (aangepast schema tijdens de schoolvakanties)
 • Tijdens de zomermaanden juli en augustus enkel les van 13u tot 14u op donderdag!

Yoga met Aline

Yoga is een methode om opnieuw harmonie en evenwicht te brengen; om ons lichaam en onze geest te verbinden. Aan de hand van houdingen brengen we ons lichaam in beweging met de ademhaling als gids. We combineren de rustige, zachte aanpak van yin yoga met actievere oefeningen uit de yange yoga. De yinne oefeningen zijn vooral gericht op bindweefselstructuren; de yangere poses zijn vooral gericht op de spieren en de kracht in ons lichaam. We werken aan een vitaal lichaam, een open hart en heldere, rustige mind; ieder volgens zijn/haar mogelijkheden. Stap voor stap leer je je lichaam en geest beter kennen, word je leniger, verbetert je houding, voel je je confortabler in je lichaam en komt er meer ruimte voor je ademhaling en doorstroming van energie.

Maak een afspraakMaak een afspraak

Nog enkele andere voordelen van yoga op een rijtje:

 • Minder stress of er beter mee om kunnen gaan
 • Minder pijn
 • Betere ademhaling
 • Toename van veerkracht
 • Verbeterde bloedsomloop
 • Verhoogde concentratie, meer focus
 • Meer innerlijke rust
 • Niet prestatie gerichte vorm van lichaamsbeweging
 • Me-time
 • …..

Hoe we werken:

In deze reeks gaan we yoga vooral benaderen door onszelf te onderzoeken. We zorgen ervoor dat houdingen op een veilige manier worden uitgevoerd. De oefeningen worden rustig gegeven zodat er ruimte is om ons lichaam en onze geest te exploreren. We werken in kleine groepen (min 3, max 8 deelnemers) zodat er specifieke vragen en individuele begeleiding mogelijk is.  Ieder lichaam is immers uniek en voor elke houding zijn variaties voorhanden om aan ieders noden tegemoet te komen.

Lesgeefster:

Aline heeft al 25 jaar ervaring als yogabeoefenaar en meer dan 10 jaar als yogadocent. Daarnaast heeft ze kennis opgedaan in verschillende andere vormen van lichaamswerk (zen-shiatsu, meditatie, ademwerk, …), waarvan ze stukjes in de yogalessen verwerkt.

Naast de groepslessen geeft Aline ook individuele sessies rond relaxatie en stress management.

Prijs en inschrijving

 • Inschrijven via ‘maak een afspraak’ 9. groepslessen -> YinYangyoga of via mail naar: aline@groepspraktijkblink.be
 • Prijs: 15 euro/losse les en 70 euro/5 lessen
 • 10 euro/online les
 • we vragen een engegament van minimum 5 lessen na een proefles
 • Het mag cash betaald worden bij aanvang van de les of overgeschreven worden op het rekeningnummer: BE45 5230 8104 4989 met vermelding van je naam en “yinyoga BLINK”).
 • Wanneer je bent ingeschreven, zal je ook gevraagd worden om een vragenlijst in te vullen om te specifieke noden en verwachtingen te kunnen schetsen.

Meebrengen

Yogamatje, badhanddoek, fleezen dekentje, eventueel klein kussentje

Data

Maandag – 12u30-13u30 en 20u-21u

Vrijdag- 9u00-10u00 (online)

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Yoga Nidra – relaxatie

Yoga nidra is een vorm van geleide meditatie, ook gekend als ‘slaap van de yogi’s’ of ‘moeiteloze relaxatie’. De aandacht wordt naar binnen gebracht en je bewustzijn zweeft tussen waken en slapen. Je bereikt een diepe ontspanning en een gevoel van gelukzaligheid.

Elke les is een oefenen van aandacht, een reflectie over wat jíj wil en het creëren van innerlijke ‘hulpbronnen’ om écht te kunnen ontspannen. Je aandacht wordt gebracht naar je ademhaling, je lichamelijke sensaties, je emoties en gedachten. Alles wordt waargenomen met jezelf in de rol van getuige, alles wordt verwelkomd. Zo kan je elke keer gewoon nét iets meer zijn. Je rust in het deel van jou dat altijd ok is, ongeacht wat er gaande is in je leven of de wereld rondom jou.

Hoe we werken

We werken met een vaste reeks (5 lessen) in kleine groepen (4-8 deelnemers). Je ligt de hele sessie neer en je wordt door de sessie geleid zodat je helemaal kan ontspannen.

Lesgeefster:

Aline heeft al 25 jaar ervaring als yogabeoefenaar en meer dan 10 jaar als yogadocent. Daarnaast heeft ze kennis opgedaan in verschillende andere vormen van lichaamswerk (zen-shiatsu, meditatie, ademwerk, …), waarvan ze stukjes in de yogalessen verwerkt.

Naast de groepslessen geeft Aline ook individuele sessies rond relaxatie en stress management.

aline@groepspraktijkblink.bealine@groepspraktijkblink.be

Praktisch

De lessen zullen doorgaan in de
Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Meebrengen

Yogamatje, flesje water, handdoek en eventueel yogabolster.

Data

 • Vanaf januari ‘23: op Maandag met Aline van 13u45 tot 14u45

Prijs en inschrijving

 • Inschrijven: via ‘maak een afspraak’ kan je online je afspraak inboeken bij ‘Yoga Nidra’. Gelieve in te schrijven voor 5 aansluitende lessen. De lessen worden namelijk opeenvolgend opgebouwd.
 • Info via aline@groepspraktijkblink.be
 • 15 euro/losse les en 70 euro/5 lessen
 • We vragen een engagement van minimum 5 lessen na een proefles
 • Het mag cash betaald worden bij aanvang van de les of overgeschreven worden op het rekeningnummer: BE45 5230 8104 4989

Harmoniserende Partnermassage

Via massage kan de partner meer betrokken zijn bij de zwangerschap en je neemt tijd om af te stemmen op elkaar. Een ongeboren baby reageert op aanraking dus het is ook een manier om je als partner (nog meer) te verbinden met je kindje.

De technieken die je aanleert zijn afkomstig uit de Zen Shiatsu. Het zijn basistechnieken die iedereen kan leren. Ze helpen om ontspanning te bieden aan de mama, om ongemakken te voorkomen en eventuele klachten te verminderen.

Hoe we werken

Je kan als koppel een individuele sessie boeken waarin een massage wordt aangeleerd. Reken hiervoor min 90min. Op regelmatige basis wordt ook een les georganiseerd voor kleine groepen (max 4 koppels).

Interesse? Vraag je afspraak aan per mail naar aline@groepspraktijkblink.be

Lesgeefster:

Aline heeft al 25 jaar ervaring als yogabeoefenaar en meer dan 10 jaar als yogadocent. Daarnaast heeft ze kennis opgedaan in verschillende andere vormen van lichaamswerk (zen-shiatsu, meditatie, ademwerk, …), waarvan ze stukjes in de yogalessen verwerkt.

Naast de groepslessen geeft Aline ook individuele sessies rond relaxatie en stress management.

aline@groepspraktijkblink.bealine@groepspraktijkblink.be

Praktisch

De sessie zal doorgaan te Tiensestraat 213, 3000 Leuven

Prijs en inschrijving

 • Individueel per koppel: 105 euro/90 minuten
 • Het mag cash betaald worden bij aanvang van de les of overgeschreven worden op het rekeningnummer:
  BE45 5230 8104 4989 

PrePartum Groepsles

Op maandagavond (18u15-18u45) voor de zwangerschapsyoga organiseert Heleen (vroedvrouw, seksuoloog, oudercoach en postpartumconsulent)  een informatieve groepsles voor zwangeren. Het is niet de traditionele prenatale les zoals er al zovele zijn,  maar een groepsles op maat.  Jij en de andere deelnemers bepalen de inhoud.  We gaan in op concrete vragen van jullie, we delen ervaringen en wisselen van gedachte.  Alle vragen zijn welkom rond de thema’s zwangerschap, bevalling, kraamtijd en ouderschap.  Waar het kan proberen we ook een link te maken met de zwangerschapsyogales.

De kost van deze sessie wordt rechtstreeks bij je mutualiteit teruggevorderd.  Je betaalt zelf geen remgeld.  Neem hiervoor een klever van je mutualiteit meer.

Waar?

Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven.

Meer info?

Mail naar heleen@groepspraktijkblink.be

Inschrijven:

Via ‘maak een afspraak’, bij punt 9. groepslessen ->Prenatale groepsles of mail naar heleen@groepspraktijkblink.be

Lesgeefster:

Heleen Van Den Bogerd is zelfstandig vroedvrouw (bij Huis van Meraki) en werkt daarnaast als oudercoach/postpartumconsulent in onze praktijk om ouders bij te staan in de vreugde en uitdagingen van het ouderschap. Daarnaast geeft ze op maandag deze Prenatale groepsles om toekomstige moeders voor te bereiden op de bevalling en het nakende ouderschap.

heleen@groepspraktijkblink.beheleen@groepspraktijkblink.be

Praktisch

De sessie zal doorgaan te Blijde-Inkomststraat 109, 3000 Leuven

Prijs en inschrijving

 • Neem een klever mee van je mutualiteit, dan wordt  de kost van je sessie rechtstreeks teruggevorderd bij de mutualiteit , dus je betaald zelf geen remgeld.