Jesse de Moffarts

Praktijkeigenaar, manueel therapeut en bekkenbodemtherapeut

Ik studeerde af als Licentiaat Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen in 2004 aan de KuLeuven, afstudeerrichting Musculo-Skeletale Revalidatie.(MSK)
Nadien behaalde ik mijn master na master ‘Manuele therapie’ aan de Universiteit van Gent (2006) en het certificaat van ‘bijzondere bekwaamheid in Pelvische Reëducatie en Perinatale kinesitherapie’ (2009).
Deze 2 specialiteiten worden vaak als 2 afzonderlijke entiteiten bekeken. Toch komen dysfuncties in het muskuloskeletaal systeem en de bekkenbodem vaak samen voor, bv. in het kader van lage rugpijn, bekkenpijn, coccygodynie (stuitpijn) en tijdens en na zwangerschap (bekkenpijn, incontinentie, vaginisme,…). Ik leg me daarom graag toe op de behandeling van deze klachten. Naast wervelzuilklachten en bekkenbodemklachten, heb ik een specifieke interesse in de topics ‘fysiek actief blijven tijdens zwangerschap’ en ‘return to sport’ postnataal’.
Daarnaast ben ik stagebegeleider van de interuniversitaire master na master ‘Pelvische Reëducatie en Kinesitherapie’ en ben ik actief als docent voor permanente vorming aan Faber, KULeuven en geef ik opleidingen bij SmartEducation (SmE).
Naast mijn professionele bezigheden, ben ik trotse mama van Hannes, Seppe en Mats en houd ik van joggen, yoga, tennis en reizen.