Skip to main content

Jesse de Moffarts

Praktijkeigenaar, manueel therapeut, bekkenbodemtherapeut en Dry Needling

Ik studeerde af als Licentiaat Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen in 2004 aan de KuLeuven, afstudeerrichting Musculo-Skeletale Revalidatie.(MSK)
Nadien behaalde ik mijn master na master ‘Manuele therapie’ aan de Universiteit van Gent (2006) en het certificaat van ‘bijzondere bekwaamheid in Pelvische Reëducatie en Perinatale kinesitherapie’ (2009).
Deze 2 specialiteiten worden vaak als 2 afzonderlijke entiteiten bekeken. Toch komen dysfuncties in het muskuloskeletaal systeem en de bekkenbodem vaak samen voor, bv. in het kader van lage rugpijn, bekkenpijn, coccygodynie (stuitpijn) en tijdens en na zwangerschap (bekkenpijn, incontinentie, vaginisme,…). Ik leg me daarom graag toe op de behandeling van deze klachten.

Naast wervelzuilklachten en bekkenbodemklachten algemeen, heb ik een specifieke interesse in de topics ‘chronische pijn’, de behandeling van seksuele stoornissen,  ‘fysiek actief blijven tijdens zwangerschap’ en ‘return to sport’ postnataal’. Daarnaast ben ik stagebegeleider van de interuniversitaire master na master ‘Pelvische Reëducatie en Kinesitherapie’ en ben ik actief als gastdocent voor de postgraduaatopleiding  ‘Manuele Therapie’ aan de KULeuven en voor opleidingen binnen de permanente vorming aan Faber, KULeuven. Daarnaast ben ik me de voobije jaren ook verder aan het verdiepen in Myofasciaal Therapie/Dry Needling bij Trigger.

Ik school me zelf ook graag bij om up-to-date en geïnspireerd  te blijven en volg naast opleidingen binnen de kinesitherapie ook regelmatig opleidingen vanuit andere disciplines, zoals ACT, groeimindset, motivational interviewing, transdisciplinair en  interprofessionele samenwerking,… om een zo breed mogelijke kijk te bewaren op gezondheid en welzijn en als praktijkmanager  voeling te behouden met de verschillende disciplines en collega’s binnen onze groepspraktijk.
Naast mijn professionele bezigheden, ben ik trotse mama van Hannes, Seppe en Mats en houd ik van joggen, tennis, surfen, yoga en reizen, zodat ik mijn eigen grenzen steeds kan blijven verleggen.