Skip to main content

Julie Verkleij

Klinisch Psycholoog , Seksuologe en Systeemtherapeut i.o.

Klinisch Psycholoog en Seksuoloog

Geboeid door de innerlijke wereld van de mens, koos ik in 2014 voor de studie Klinische Psychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Tijdens deze opleiding ontwikkelde ik een bijzondere interesse in het biopsychosociaal model en de verbinding tussen lichaam en geest. Bijgevolg koos ik voor een stage op de Mind Body unit in het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven. Ondertussen groeide ook mijn interesse in de menselijke seksualiteit en relaties. Seksualiteit is voor veel mensen namelijk een essentieel onderdeel van hun welzijn. Daarom besloot ik om in 2020 aan de master Seksuologie aan de Katholieke Universiteit Leuven te beginnen. Door mijn kennis als klinisch psycholoog en seksuoloog te combineren, hoop ik cliënten te kunnen begeleiden in hun zoektocht naar een waardevol leven op verschillende vlakken.

Als psycholoog kan je bij mij terecht met zorgen rond stress, hoogsensitiviteit, psychosomatische klachten, angstklachten, stemmingsproblemen, neurodiversiteit en zingeving.

Als seksuoloog behandel ik koppels of individuen met seksuele en relationele zorgen. Je kan bij mij terecht met vragen rond seksueel functioneren (seksueel verlangen, opwinding, orgasme), seksuele oriëntatie, genderidentiteit, seksuele pijnproblemen (dyspareunie en vaginisme), seksualiteit en ziekte, en seksuele of relationele ontevredenheid.

Naast mijn werk binnen Groepspraktijk Blink ben ik werkzaam als seksuoloog binnen het Centrum voor Klinische Seksuologie en Sekstherapie (CeKSS) in het UPC KU Leuven.

Omdat ik het belangrijk vind om mezelf te blijven uitdagen en te blijven bijleren, volg ik de langdurige therapieopleiding ‘Relatie-, gezins- en systeempsychotherapie’ bij Context, UPC KU Leuven.

Ten slotte ben ik aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS).

In mijn vrije tijd ben ik bezig met fotografie. Ik fotografeer graag spontane en emotionele momenten. Verder ben ik graag in de natuur, houd ik van gezellig samenzijn met familie en vrienden en ben ik altijd te vinden voor een goed gesprek.

Mail: julie@groepspraktijkblink.be