Skip to main content

Rukhsar Abdul

Psychologe en client-centered therapeut in opleiding

Tel.: 0456 268827

In 2020 behaalde ik mijn masterdiploma klinische psychologie aan de KU Leuven met onderscheiding. Tijdens mijn stage en vrijwilligerswerk deed ik praktijkervaring op als therapeut bij het centrum geestelijke gezondheidszorg (CGG) te Sterrebeek. Tijdens deze werkervaring ben ik met verschillende problematieken geconfronteerd geweest en nauwgezet begeleid door een ervaren cliëntgerichte supervisor. Daarnaast kreeg ik ook begeleiding door de rest van het team waaronder gedragstherapeuten als systeemtherapeuten. Ik maakte zowel deel uit van het jongvolwassen -en volwassenteam als van het ouderenteam. Met andere woorden heb ik een heel brede waaier aan ervaring en kan ik met verschillende psychologische klachten aan de slag. 

Vanaf 2021 ben ik gestart aan de postgraduaatsopleiding in de cliëntgerichte psychotherapie om mezelf verder te ontwikkelen als therapeute. Vanuit het cliëntgerichte kader sta ik erg achter het idee dat de cliënt centraal staat. Ik ga samen met jou, jouw pad bewandelen en gaan we op zoek waar het vastloopt. Waar het vastloopt zie ik als een tijdelijke groeistop. Een groeistop waar je iemand nodig hebt die je steunt en begeleidt om deze stop te overwinnen. Samen pakken we dit aan en zorgen we ervoor dat jij opnieuw kan groeien. Ook de therapeutische vertrouwensrelatie is erg belangrijk voor mij. Een van de grote troeven van het cliëntgerichte kader is dat je als therapeut niet anders kan dan een oprechte authentieke therapeut te zijn. Ik wil er voor je zijn, onvoorwaardelijk en echt.

Zowel volwassenen, jongeren als ouderen kunnen bij mij terecht om te bekijken wat de noden, vragen en doelen zijn om hier samen mee aan de slag te gaan. De problematieken en klachten die ik behandel zijn sociale/culturele/familiale/relationele problematieken, stemmingsklachten, burn-out en depressie, stress-gerelateerde problemen, trauma, persoonlijkheidsproblematieken, identiteitsproblemen, levensfasegebonden problematieken, autisme, dwang en angst. 

Mijn therapeutisch werk zie ik als een grote voldoening. Hiernaast vind je mij makkelijk terug in de natuur, ben ik een grote dierenvriend en hou ik ontzettend van kokerellen.