Rukhsar Abdul

Klinisch psychologe

Tel.: 0456 268827

In 2020 behaalde ik mijn masterdiploma klinische psychologie aan de KU Leuven met onderscheiding. Tijdens mijn stage en vrijwilligerswerk heb ik reeds praktijkervaring opgedaan als therapeut bij het centrum geestelijke gezondheidszorg (CGG) te Sterrebeek. Hier werd ik heel intensief ondergedompeld in het psychotherapeutische werkveld.  Tijdens deze werkervaring ben ik met verschillende problematieken geconfronteerd geweest en nauwgezet begeleid door een ervaren cliëntgerichte supervisor. Daarnaast kreeg ik ook begeleiding door de rest van het team waaronder gedragstherapeuten als systeemtherapeuten. Ik maakte zowel deel uit van het jongvolwassen -en volwassenteam als van het ouderenteam. Met andere woorden heb ik een heel brede waaier aan ervaring en kan ik met verschillende psychologische klachten aan de slag. Vanaf 2021 zal ik starten aan het postgraduaat in de cliëntgerichte psychotherapie om mezelf verder te ontwikkelen als therapeut.

Vanuit het cliëntgerichte kader sta ik erg achter het idee dat de cliënt centraal staat. Ik ga samen met jou, jouw pad bewandelen en gaan we op zoek waar het vastloopt. Waar het vastloopt zie ik als een tijdelijke groeistop. Een groeistop waar je iemand nodig hebt die je steunt en begeleidt om deze stop te overwinnen. Samen pakken we dit aan en zorgen we ervoor dat jij opnieuw kan groeien. Ook de therapeutische vertrouwensrelatie is erg belangrijk voor mij. Een van de grote troeven van het cliëntgerichte kader is dat je als therapeut niet anders kan dan een oprechte authentieke therapeut te zijn. We zijn er voor je, onvoorwaardelijk en echt.

Zowel volwassenen, jongeren, koppels en gezinnen als ouderen kunnen bij mij terecht om te bekijken wat de noden, vragen en doelen zijn om hier samen mee aan de slag te gaan. Je kan bij mij terecht voor problematieken en klachten zoals sociale/culturele/familiale/relationele problematieken, stemmingsklachten, burn-out, stress-gerelateerde problemen, trauma, persoonlijkheidsproblematieken, identiteitsproblemen, levensfasegebonden problematieken, autisme, dwang, angst, rouw etc. Ten slotte heb ik een tijdje in London gewoond en is volwaardige Engelstalige therapie ook mogelijk.

Mijn therapeutisch werk zie ik als een grote voldoening. Hiernaast vind je mij makkelijk terug in de natuur, ben ik een grote dierenvriend en hou ik ontzettend van kokerellen.