Skip to main content

Sara Deronge

Bekkenbodemtherapeut en Manueel Therapeut i.o

In 2016 studeerde ik af als master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie bij neurologische aandoeningen aan de Faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen van de Universiteit Hasselt.

Vanuit deze passie voor neurologische revalidatie groeide ook de interesse naar de vaak bijbehorende bekkenbodemproblematiek. Zo behaalde ik in 2019 een bijzondere bekwaamheid in de pelvische reëducatie en de perinatale kinesitherapie.

Als gespecialiseerd bekkenbodemtherapeute kan u dus bij mij terecht voor het behandelen van bekkenbodemproblemen bij vrouwen, mannen en kinderen alsook perinatale kinesitherapie. Verder zijn vrouwen met een gynaecologische verzakking of prolaps ook zeer welkom voor een pessarium fitting.

Ik hecht veel belang aan een ‘evidence-based’ werkwijze, en haal jaarlijks dan ook steeds weer energie en inspiratie uit verschillende bijscholingen. Momenteel volg ik een tweejarige opleiding tot manueel therapeut aan het BELSO, met als doel mijn patiënten nog beter van dienst te zijn, en mijn competenties als kinesitherapeut steeds verder te ontwikkelen.

Naast het helpen van patiënten op de werkvloer, ben ik graag bezig met joggen en yoga. Daarbij volg ik een cursus keramiek om mijn creativiteit te blijven stimuleren en af en toe eens het hoofd volledig vrij te maken.

Agenda Sara